- Resett - https://resett.no -

Avis: May vil utsette brexitavstemning

Statsminister Theresa May ønsker å utsette neste ukes planlagte brexitavstemning i Parlamentet til slutten av februar, ifølge The Telegraph.

Statsminister Theresa May klarer ikke å forhandle fram en endret utmeldingsavtale med EU i tide til neste ukes planlagte avstemning i Parlamentet og ønsker derfor å utsette avstemningen fram siste uken av februar, skriver avisen [1].

Julian Smith i Det konservative partiet skal i et regjeringsmøte ha signalisert at avstemningen blir utsatt. Avisen får bekreftet av en minister i regjeringen at en avstemning neste uke vil være for tidlig.

annonse

– Vi er ikke der ennå med forhandlingene. Fra EUs perspektiv har det ikke engang startet. Theresa May har ikke dratt til Brussel ennå, sier ministeren.

Avstemningen er nå planlagt til uke ni, noe som betyr at bekymringen for at Storbritannia melder seg ut av EU uten avtale øker, skriver The Telegraph. Storbritannia skal nemlig forlate EU 29. mars, to år etter at landet formelt varslet om utmeldelsen.

Torsdag reiser May til Brussel for nye brexitsamtaler med EU. Målet er å reforhandle utmeldingsavtalen hun forhandlet fram i fjor – men som Underhuset har avvist.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474