Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

I dag opplyste Dagsavisens sjefsredaktør Eirik Hoff Lysholm at avisen vil stenge kommentarfeltet på Dagsavisen.no. Begrunnelsen er det samme som ved andre avisers stengning av sine kommentarfelt: Debattene i kommentarfeltet har utartet og fått en form som skremmer mange fra å delta.

Heretter skal det være slutt på anonyme kommentarer, og debattene skal føres med respekt og saklighet.

Les også: Vi lanserer Ytringsfrihetsforbundet

annonse

Oversatt til vanlig norsk betyr dette at det store flertall av leserne har vært uenig med budskapet til Dagsavisens skribenter i forhold til temaer som utløser leserkommentarer, altså temaer som innvandring, islam, muslimer, integrering, kriminalitet og menneskeskapte klimaendringer. Å innrømme at man stenger kommentarfeltet fordi det store flertall av leserkommentarene har vært kritiske til Dagsavisens politiske linje vil sjefsredaktør Hoff Lysholm selvfølgelig ikke. Derfor påberoper han seg en taus majoritet av personer som angivelig er enige med avisens politiske linje, men som ikke tør å gi uttrykk for det på grunn av den hatske tonen i kommentarfeltet.

Dagsavisens redaktør opptrer med andre ord som redaktøren i en regimetro avis i en diktaturstat. Det store flertall av folket støtter egentlig regimet og regimetro massemedier, men ekstremister skremmer vanlige folk fra å vise sin støtte til regimet og de regimetro massemediene. Og derfor er det nødvendig med repressive tiltak så ekstremistene ikke skal kunne utgi seg for å være folkemeningen!

Les også: Ytringsfrihetsforbundet handler om beskyttelse av retten til realisme og sunn fornuft

Hoff Lysholms argumentasjon henger ikke på greip. Hvordan kan noen bli skremt fra å delta i nettdebatter så lenge det er mulig å delta i debattene under et fiktivt navn?

annonse

Eller hva med å moderere kommentarfeltet for å slå ned på debattdeltakere som hetser og grovt sjikanerer andre debattdeltakere dersom dette er et problem?

Med flere titalls millioner i statsstøtte burde Dagsavisen kunne bruke en stilling eller to på å moderere leserkommentarene. Dersom Hoff Lysholm virkelig ønsket en fri debatt der ingen var redd for å gi uttrykk for sine meninger og oppfatninger, burde Dagsavisen ha opprettholdt muligheten til å skrive anonyme leserkommentarer, gjerne kombinert med en moderering av kommentarfeltet. Avisen gjør det motsatte ved å gjøre slutt på anonyme kommentarer.

Les også: Human-Etisk Forbund går til angrep på Ytringsfrihetsforbundet

Der er grunn til å merke seg datoen 6. februar 2019 som kan betraktes som datoen da ikke bare Dagsavisen, men hele sosialdemokratiet kapitulerte.

En gang var Arbeiderpartiet et parti for vanlige mennesker som nedkjempet et brutalt klassesamfunn og bygget opp en velferdsstat. I dag har Arbeiderpartiet blitt et globalistisk parti, ledet av en mangemillionær, som knytter oss stadig tettere til EU, som deltar i nedbyggingen av trygde- og velferdsordninger, og som støtter en liberalistisk asyl- og innvandringspolitikk som det som en gang het arbeiderklassen og svake grupper her i landet betaler regningen for.

annonse

Sosialdemokratiet er ikke lenger en mektig, offensiv bevegelse i kraft av å forsvare interessene til vanlige mennesker. Tvert imot har sosialdemokratiet blitt elitistisk, lukket og angstbittersk, og det prøver å klamre seg til makten gjennom storstilt import av ressurssvake mennesker fra fjerne verdensdeler i håp om at dette skal bli det nye velgergrunnlaget. At det som fremdeles finnes av vanlige arbeidsfolk her i landet, ikke søker til sosialdemokratiet sier seg selv.

Les også: Ytringsfrihetsforbundet utdeler sitt første stipend

Og Dagsavisen, det gamle Arbeiderbladet, sosialdemokratiets fremste organ, har blitt forvandlet fra et talerør for interessene til vanlige mennesker til et menighetsblad for asyl, innvandring og multikulturalisme, ispedd artikler om de mest absurde og smalsporede temaer, for eksempel krav om at det må bygges egne toaletter for personer som nekter å definere seg som mann eller kvinne.

Oppløsningen av sosialdemokratiet har pågått i flere tiår. At Dagsavisen, sosialdemokratiets fremste talerør, rett ut sier at vanlige mennesker er dumme og fordomsfulle og helst bør bringes til taushet og stenger muligheten for folkelige kommentarer er like fullt en skjellsettende begivenhet. 6. februar 2019 er dagen da det norske sosialdemokrati brøt sammen og kapitulerte.

Sosialdemokratiet og Dagsavisen er ikke alene om å kapitulere. Dagbladet, Nettavisen, Vårt land og en mengde andre aviser har også kapitulert for mennesker med «feil» meninger og stengt kommentarfeltene. Andre har fjernet muligheten for å skrive anonyme kommentarer eller stengt kommentarfeltene bak betalingsmurer. Fra Klassekampen til Dagens Næringsliv – ingen viser så mye respekt og tiltro til vanlige mennesker at de lar dem ytre seg i et kommentarfelt. Snart er det bare såkalte høyrepopulistiske nettaviser som Resett og Document.no som lar vanlige mennesker fremføre sine meninger og oppfatninger i åpne kommentarfelt.

Les også: Minerva-kommentator Jan Arild Snoen brunbeiser Ytringsfrihetsforbundet på Twitter, men får kritikk: – Barnslig humor/hets

Dette kan vanskelig oppfattes på en annen måte enn at høyrepopulister er de eneste som i dagens samfunn gir uttrykk for og forsvarer interessene til vanlige mennesker siden de er de eneste som ikke prøver å kneble folkemeningen, men tvert imot gjør hva de kan for at den skal få utfolde seg.

Og før eller siden vil viljen til å ta vanlige mennesker på alvor gi seg uttrykk i form av stemmer ved valg og politisk makt. Det er tross alt grenser for hvor lenge folk vil gi stemmen sin til en elite som sier at de er uopplyste, har feil meninger og helst ikke burde ha anledning til å ytre seg.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon