- Resett - https://resett.no -

Manaforts møte med russer skal være kjernen i Russland-etterforskningen

Kjernen i Russland-etterforskningen i USA skal dreie seg om et møte mellom eks-valgkampsjef Paul Manafort og en russer med bånd til landets etterretning.

I et rettsdokument framgår det at Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort skal ha fortsatt å holde kontakten med sin tidligere medarbeider Konstantin Kilimnik mens han jobbet for Trump i forkant av presidentvalget i 2016. FBI mener Kilimnik har bånd til Russlands militære etterretningstjeneste.

Ifølge rettsdokumentet, som delvis ble offentliggjort torsdag etter et lukket rettsmøte mandag, sier etterforsker Andrew Weissmann at et møte Manafort og Kilimnik hadde i august 2016, har en substans som går «bredere enn det vi trodde», og at «vi tror det er et motiv her». Han sier møtet er av stor interesse for etterforskningsteamet.

annonse

– Dette går, tror jeg, i kjernen på det spesialetterforskeren undersøker, sier Weissmann, som jobber for spesialetterforsker Robert Mueller, som leder granskningen.

Manafort og Kilimnik skal blant annet ha snakket om ukrainsk politikk på møtet, som skal ha blitt holdt i New York, men det er uklart hva mer møtet dreide seg om. Det kommer imidlertid fram i rettsdokumentet at også Rick Gates, Manaforts forretningsparter, deltok på møtet.

De ha tatt en rekke forholdsregler i forbindelse med møtet, blant annet ved å forlate stedet hver for seg.

annonse

Tidligere valgkampsjef Paul Manafort er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474