- Resett - https://resett.no -

Høyre-topper hevder Ap svikter oljenæringen

Fire av Høyres toppkandidater i vest advarer Arbeiderpartiet mot å svikte oljenæringen og Vestlandet. De ber partiet lære av TV-serien «Lykkeland».

– Alle som har sett «Lykkeland» vet at Stavanger ble Norges oljehovedstad ved hjelp av en Høyre-politiker som støttet en Ap-ordfører den gangen. Ap har sin del av æren for oljeeventyret, sammen med Høyre. Det samarbeidet forvitrer hvis Ap velger en linje som sier nei til olje- og gassindustrien, sier Høyres toppkandidat i Stavanger, John Petter Hernes til Bergens Tidende [1].

Han opplever at Ap «er på glideflukt vekk fra å tenke verdiskapning» og viser blant annet til det nylige vedtaket i Bergen Ap om å si nei til konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

annonse

Sammen med Bergen Høyres byrådslederkandidat Harald Victor Hove, fylkesordførerkandidat Silja Ekeland Bjørkly i Vestland, og ungdomskandidat Falk Øveraas fra Møre og Romsdal, går Hernes ut med en advarsel i forkant av Aps fylkesårsmøte og seinere landsmøte.

– Høyre og Ap har vært fundamentene på hver side av politikken i oljeeventyret, men nå svikter Ap, sier Hove, som anklager Ap for å følge etter MDG.

– Det blir en konkurranse om hvem som kan demontere norsk petroleumsnæring raskest. AUF og andre krefter har fått for stor makt, og i motsetning til Stoltenberg, klarer ikke Støre å tøyle dem, sier han.

annonse

Aps toppkandidat i det nye fylket Vestland, Anne Gine Hestetun, har følgende reaksjon på utspillet fra Høyre-toppene.

– Dette er tull. Vi vet at oljeindustrien og leverandørindustrien er viktig. Å si at Ap ikke har fokus på næringsutvikling er bare tull. Men vi kan ikke bare se på én bransje. Vi har mange, store bransjer i vest. Det er så viktig å få til det grønne skiftet og ta klimaspørsmålet på alvor, sier hun til BT.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474