Esler kan brukes til mye, her som transportmiddel i Afghanistan. Nabolandet Pakistan satser på eksport. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .

Pakistans økonomi er kjent for å bevege seg i treg fart og tidvis sette seg på bakbena. For å få opp et bruttonasjonalprodukt som allerede er på bånn, satser landet nå på eksport av esler. Dette melder RT.com.

annonse

I 2017 hadde Pakistan et bruttonasjonalprodukt (BNP) på 1.629 amerikanske dollar per capita (145. plass). Til sammenlikning er Norges BNP 82.711 dollar per capita (3. plass).

Les også: Truet med å drepe dommerne som frikjente Asia Bibi 

Nå satser Pakistan på at eseleksport skal bli landets redning. Med fem millioner eksemplarer av arten har Pakistan verdens tredje største eselpopulasjon. Herunder bor det 41.000 esler i Lahore, hovedstad i Punjab-provinsen.

Nylig kunngjorde myndighetene i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen at det skal opprettes en rekke eselfarmer med sikte på eksport. Provinsen regner med å eksportere 80.000 esler de tre første årene etter kapasitetsutvidelsen. Prisen på et esel kan variere fra 4.200 til 6.500 kroner, avhengig av ulike variabler.

Les også: Australsk kvinne ble lurt med som sexslave til Pakistan

Det er nabolandet Kina som er utsett til hovedavtaker av Pakistans nye industrisatsning. Kinesere har stor mangel på det trauste hestedyret, som skal flås for at huden skal kunne anvendes i tradisjonell medisin, herunder eselgelatin kjent som ejiao.

Følgelig blar kineserne opp store summer for å få fortgang på produksjonen. Så vel kinesiske som andre utenlandske selskaper skal ha sagt seg villige til å investere 25 milliarder kroner i nye eselfarmer i Pakistan.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.