- Resett - https://resett.no -

Aktor i legesaken: Det sentrale blir hvem som skaffet medikamenter

Tirsdag startet ankesaken mot legen som er tiltalt for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt. Forsvareren understreket at kvinnen selv ba om medisinering.

I Oslo tingrett ble den nå 60 år gamle tidligere legen dømt for uaktsomt drap for ikke å ha hindret samboeren fra å ta en overdose. Ankesaken går for Borgarting lagmannsrett.

Ifølge NRK [1] leste aktor, statsadvokat Andreas Schei, i innledningsforedraget fra Sundts legejournaler, og han viste til at bruken av tunge preparater økte.

annonse
– Ikke i journalene

– For det meste fikk hun disse preparatene levert av tiltalte. Medisiner som ble bestilt inn til klinikken hans. Dette førte han ikke inn i Sundts journaler, sa statsadvokaten.

Ifølge aktor blir sentrale spørsmål i saken hvem som skaffet medikamentene, hvordan Sundt fikk dem i seg, om hun utviklet en avhengighet og hvilke faresignaler man kunne se.

Legens forsvarer, advokat Anne Linell Sundt, la på sin siden vekt på at kvinnen ba legesamboeren å ta med medikamentet petidin – som har den bivirkningen at det kan hemme åndedrett – hjem for å sette injeksjoner.

annonse

– Det var stadige forespørsler om dette. I perioder ber hun om dette hver dag, sa han.

Døde i 2014

Legen fant Anne Linell Sundt (39) død i stua i parets felles hjem på Bygdøy 14. desember 2014. Obduksjonsrapporten slo fast at hun døde etter å ha tatt en overdose sterke, vanedannende medikamenter. Politiet og påtalemyndigheten mener legen var sterkt å bebreide for å ha skrevet ut og gitt samboeren stadig økende mengde slike preparater og at kvinnen i praksis ble medisinert i hjel.

I tingretten ble legen dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap, brudd på helsepersonelloven, dokumentfalsk og forsøk på grovt bedrageri. Han erkjente under rettssaken skyld i dokumentfalsk, men avviste at hans handlinger på noen som helst måte kunne ha vært medvirkende til at kvinnen døde. Han nektet også straffskyld for forsøk på grovt bedrageri.

Når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag er det kun spørsmålet om uaktsomt drap som er tema. Det er satt av ni dager til saken.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474