President Donald Trump. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump tar diplomatisk initiativ for å avkriminalisere homofili i land der dette ennå er ulovlig.

Tirsdag rapporterte NBC News at initiativet kommer til å ledes av USAs ambassadør til Tyskland, Richard Grenell, en støttespiller av Donald Trump som dessuten er en av de åpent homofile personene som har nådd høyst opp i en amerikansk regjering.

Tirsdag kveld ble den globale innsatsen for rettigheter til seksuelle minoriteter sjøsatt i Berlin. Aktivister strømmet til fra hele Europa til middag og planlegging av hvordan man kan utøve press på land der homofili fortsatt er ulovlig, for å få homofil praksis avkriminalisert. Dette gjelder fremst land i Midtøsten, Afrika og Karibien. 

annonse

Under planlegging

Strategiene er fortsatt under planlegging, men man har allerede oppgitt at man ønsker å samarbeide med globale organisasjoner som FN, EU og stater som allerede har lovverk som gir rom for homoseksualitet. 

Homofili er fortsatt ulovlig i 72 land i verden, og i åtte av disse kan man straffes med døden dersom man blir tatt. Det kanskje mest velkjente eksempelet er Saudi-Arabia, som ofte rangeres som et av de verste landene i verden for kvinner, homofile og annerledes troende.

Amerikanske ambassader, konsulater, og menneskerettsorganisasjoner vil engasjere seg for å få disse landene til å avkriminalisere homofili.

annonse

Les også: Trump vil avkriminalisere homofili i hele verden

Kritikk

Trump-administrasjonen har fått mye kritikk fra enkelte aktivister, med påstander om homofobi. Bernie Sanders, den venstreradikale demokraten som nylig annonserte at han igjen vil stille som sitt partis presidentkandidat i 2020, har kalt Trump homofob, i tillegg til rasist og sexist. 

Presidenten har holdt seg vekk fra debatten om likekjønnede ekteskap, og signalisert at han ikke bryr seg stort om problemstillingen. Under et valgkamparrangement etter terroren i Orlando i 2016, tok han imidlertid sterk avstand fra de som ønsker å undertrykke homofile, og lovet å beskytte de homofile fra hatefulle angrep. Dette utsagnet ble møtt med stormende applaus fra Trumps republikanske supportere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon