- Resett - https://resett.no -

Det er lov å hate så lenge det gjøres med et smil

Visste du at politiet ikke etterforsker såkalte krenkende kommentarer hvis det er skjult bak humor?

I forrige uke ble en 70 år gammel kvinne dømt for å ha skrevet at Sumaya Jirde Ali er en «kakerlakk som bør reise tilbake til Somalia».

I dommen het det at Ali har et særlig vern mot slike grovt krenkende ytringer.

annonse

– Hun er en offentlig kjent samfunnsdebattant og en viktig talsperson for en minoritetsgruppe i Norge. Med sin ytring bidrar tiltalte til å bygge opp en hatkultur mot både Sumaya Ali selv og hennes etniske gruppe, begrunnet Bergen Tingrett. [1]

Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, var glad etter dommen og fortalte i et intervju med Dagsavisen at andre også ville blir dømt hvis de skriver slike nedsettende kommentarer.

– Det er viktig at folk skjønner dette nå: Dommene mot hatefulle ytringer kommer, sa Steen. [2]

– Nazifisk

annonse
[3]

Men hva hvis den 70 år gamle kvinnen skrev dette som en vits? Ville hun blitt frikjent for krenkende ytringer?

Hver fredag sendes et «humor-program» ved navnet Nytt på nytt på NRK. I dette programmet er det lov å komme med nedsettende og krenkende kommentarer så lenge det gjøres med et smil.

Les også: Mia Habib anmelder Resett for spredning av «hatefulle ytringer» [4]

La oss se på noen få eksempler (av mange) nedsettende kommentarene på Nytt på nytt.

– Hva er nazi-fisk, spør programleder Bård Tufte Johansen i klippet du kan se under.

annonse

– Christian Tybring Gjedde, svarer Johan Golden.

Ville Bergen Tingrett dømt Golden til fengsel om han hadde ikke har skjult sin kommentar bak humor?

Eller hva med denne kommentaren fra NRKs radio-programleder Live Nelvik om Sylvi Listhaug [5] i samme program.

– Hun sier at hun føler seg utsatt for en heksejakt. Jeg visste ikke at det var lov å kalle henne for heks. Men når hun åpner for at vi kan kalle henne det, så kjenner jeg at det er deilig.

Ville Bergen Tingrett dømt Nelvik til fengsel om hun hadde ikke har skjult sin kommentar bak humor?

Eller hva med denne fra NRK-programmet Satiriks [6] der Jonas Gahr Støre skyter en kule i hodet på Trond Giske så blodet spruter i en animasjonsfilm?

annonse

Ville Bergen Tingrett dømt NRK hvis det var Sumaya Jirde Ali som ble skutt og drept så blodet sprutet?

«Særlig vern»

Dette er bare noen få av mange eksempler der man kan hate og ytre krenkende og nedstennede kommentarer så lenge det er skjult bak humor.

Å kalle noen en rasist eller nazist er lov, men da må det tydeligvis gjøres med et smil.

Det er også verdt å merke seg i dommen fra Bergen Tingrett at enkelte personer i dette landet har et «særlig vern mot kenkende ytringer fordi de er minoriteter». Anti-rasisten Berglund Steen jubler og sier at ytringfriheten ikke er ubegrenset.

Det norske stasi-lignende politiet er enig.

– En diskriminerende eller hatefull ytring er å true eller håne noen, står det på deres nettside [7] hvor de legger til følgende:

– I tillegg ønsker politiet tips om diskriminerende eller hatefulle ytringer rettet mot noen på bakgrunn av en persons kjønn, alder, yrke, politiske sympatier, interesser, tilhørighet, yrke, bosted eller sosial status.

– Drittsekk

Dette kommer fra det norske overvåkningspolitiet som bruker tid å ressurser på såkalte krenkende ytringer i en periode hvor de virker å ha null kontroll på de mange knivangrepene [8] i landets hovedstad.

Skal man følge det politiet her skriver på egen nettside så kan også jeg anmelde mange for krenkende kommentarer. For eksempel Lars Gule som ved flere anledninger har kalt meg en drittsekk [9] og gjort narr av mitt yrke.

Men jeg vet jeg aldri kommer noen vei med det norske overvåkningspolitiet fordi jeg er en hvit mann. En hvit mann som til og med har våget å gjengi det Sumaya Jirde Ali skrev om Sylvi Listhaug (OG DET NORSKE POLITIET!) [10] som det i ettertid ble storhelvete av.

Norge gruser seg selv mer og mer for hver dag som går. Det som bygges opp er noe totalitært som støttes av majoriteten av våre politikere, media og det norske overvåkningspolitiet.

Ikke bra.

Tegn abonnement [11] eller støtt oss på andre måter [12] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474