- Resett - https://resett.no -

Nå er belgierne en minoritet i Antwerpen

Over halvparten av befolkningen i Belgias nest største by Antwerpen har nå innvandrerbakgrunn. Det kan bli et problem for konservative politikere.

Antwerpen er Belgias nest største by, med om lag enn halv million innbyggere. Nå er etniske belgiere for første gang en minoritet i byen, etter mange år med svært høy ikke-vestlig innvandring. 53,2 prosent av byens befolkning har nå innvandrerbakgrunn. Dette melder L’Express [1]. 

Ifølge en ny demografirapport [2] og statistikk [3] samlet av sosiologen Jan Hertugen, er det innvandrergrupper fra Nord-Afrika og Midtøsten som utgjør den største delen av innbyggerne i Antwerpen med utenlandsk bakgrunn.

annonse

Les også: Majoritet blant tyskerne føler seg som fremmede i eget land, ifølge ny studie [4]

Stemmer på venstrevridde partier

L’Express konstaterer at de demografiske omveltingene vil ha konsekvenser for politikken, og viser til en studie der det fremgår at 90 prosent av innbyggerne i Antwerpen av tyrkisk og marrokansk bakgrunn, de to største innvandrergruppene, stemte på venstrevridde partier under valget sist oktober. Hele 31 prosent stemte på det venstreekstreme PVDA. 

annonse

Allerede i 2015 ble det konstatert at 72 prosent av barna i Antwerpen i alderen null til seks år hadde innvandrerbakgrunn. 

En håndfull europeiske byer har nå innvandrermajoritet. I London har dette vært tilfelle siden 2011. Storbritannias nest største by Birmingham er også forventet å få en innvandrermajoritet innen 2021. Allerede i fjor ble det proklamert at kun en tredel av byens skolebarn er etniske europeere [5].

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474