- Resett - https://resett.no -

Russland lover fortsatt støtte til Maduro

Russland fastholder sin støtte til president Niclas Maduro og regjeringen i Venezuela, og lover også bistandsleveranser til det kriserammede landet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møtte fredag Venezuelas visepresident Delcy Rodriguez i Moskva.

– Russland vil fortsette å hjelpe venezuelanske myndigheter med å løse sosiale og økonomiske problemer, blant annet ved å forsyne landet med lovlig humanitær bistand, sier Lavrov etter møtet.

annonse

I forkant uttrykte han «støtte og solidaritet» for president Nicolás Maduro i den politiske striden i landet.

– Vi samarbeider veldig tett og koordinerer alle stegene våre på den internasjonale arenaen, sier Lavrov.

Flytter oljevirksomhet

I forbindelse med møtet ble det også kjent at Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA flytter Lisboa-kontoret sitt til Moskva. Visepresident Delcy Rodriguez sier ifølge Reuters [1]at dette blir gjort for å sikre landets eiendeler.

annonse

Flyttingen sammenfaller med planer om tettere teknologisamarbeid mellom Venezuela og de russiske oljeselskapene Rosneft og Gazprom.

– Vi skal gjøre industrielle investeringer for å produsere alt vi trenger i vårt eget land med hjelp fra Russland. Vi er strategiske partnere, sa Rodriguez.

Uro

Venezuela har lenge vært preget av økonomisk krise og politisk uro. Konflikten har tilspisset seg etter at opposisjonsleder Juan Guaido 23. januar utpekte seg selv til landets midlertidige president. USA var raskt ute med å anerkjenne Guaido som «legitim president» og har siden fått følge av rundt 50 land.

FN, EU og Norge anerkjenner ikke Guaido som president i Venezuela og oppfordrer til en forhandlingsløsning på krisen i landet.

Russland har på sin side anklaget USA for forsøk på et kupp mot Maduro-regimet.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474