MANDATORY CREDIT: PHOTO BY REX/SHUTTERSTOCK (10129107F) DONALD TRUMP GREETS SUPPORTERS DURING CPAC 2019 IN WASHINGTON, DC. THE AMERICAN CONSERVATIVE UNION HOSTS THE ANNUAL CONSERVATIVE POLITICAL ACTION CONFERENCE TO DISCUSS CONSERVATIVE AGENDA. CPAC CONFERENCE, NATIONAL HARBOR, USA - 02 MAR 2019
annonse
annonse

I går holdt Donald Trump en to timer lang tale på CPAC, en konservativ tenketank og aksjonsgruppe. Han hadde telepromptere, men gikk raskt «off script» som han kalte det. Som også andre har påpekt, så sa han det selv: – Jeg vant valget på å gå «off script».

Og de færreste i våre dager har evnen til å snakke til en forsamling uten manus. Det krever en tilstedeværelse som de færreste har. Og her snakker vi om en tilstedeværelse ikke bare med publikum, men med seg selv. En slik øvelse krever at du tror på deg selv, din analyse, ditt intellekt, din evne til å holde en rød tråd.

Trump holdt en rekke folkemøter i 2016, de samlet titusenvis av mennesker hver gang. Folk elsker det, han har dem i sin hule hånd. De får noe genuint, ikke det sedvanlige innøvde politiske budskapet fra en politiker som verken har kontakt med seg selv eller velgerne.

annonse

Les også: Venstresiden er blitt helt sprø, og bra er det

De som avskriver Trump som dum, kan prøve å holde slike taler selv. Snakk i en time, for ikke å snakke om to, fra tema til tema, ispedd anekdoter og eksempler, hent opp tall fra hukommelsen – og se hvordan det går.

De fleste vil dumme seg ut fullstendig, og det blir pinlig.

Folk som hører på slike talere som Trump, og som ikke er propp fulle av fordommer, vil få en respekt for den som klarer slike øvelser. Og det er også en anstrengelse. To timer var kanskje i drøyeste laget for en «ideell» seanse, men han klarte å beholde energien hele tiden underveis.

Les også: Donald Trump varsler krav om reell ytringsfrihet på amerikanske universiteter

Og det var til tider også morsomt. Hans måte å latterliggjøre demokratene, må de vel nesten selv kunne le av. Han ønsket dem lykke til med «Green New Deal».

– Kjør på og gjør den til en hovedsak, sa han. – Og jeg vinner valget i 2020 med enda større margin.

Og det tror jeg han har rett i. Det ser lovende ut for ham nå.

Se hele talen her:

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon