Ødeleggelsene etter åtte år med krig er enorme i Syria og behovet for nødhjelp og bistand til gjenoppbygging er stort. Foto: AP / NTB scanpix

Giverland har bidratt med mer nødhjelp og bistand til Syria og syriske krigsofre det siste året enn opprinnelig lovet, ifølge EU.

annonse

Under fjorårets giverkonferanse i Brussel ble det gitt løfte om rundt 38 milliarder kroner i nødhjelp og bistand til syrerne for 2018.

Nærmere 53 milliarder kroner ble imidlertid gitt, og det var 40 prosent mer enn opprinnelige lovet. EUs medlemsland og institusjoner bidro alene med over 41 milliarder kroner, hele 56 prosent mer en lovet, opplyser EU.

Under fjorårets givermøte ble det også lovet nærmere 31 milliarder kroner for perioden 2019 til 2021, samt 186 milliarder kroner i lån til gjenoppbygging fram til utgangen av neste år. 77 prosent av disse lånene er ifølge EU nå utbetalt.

Pengeløftene fra fjorårets store giverkonferansen for Syria var imidlertid ikke i nærheten av å nå det nivået FN mente var nødvendig og langt under det giverlandene lovet å bidra med året før.

Neste uke inviterer EU og FN til en ny giverkonferanse i Brussel, der det også vil bli lagt vekt på viktigheten av å støtte opp om en varig løsning på den 8 år lange krigen i Syria.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.