- Resett - https://resett.no -

Utestengt fra Facebook for å ha sitert Koranen

En Facebook-bruker ble nylig utestengt i tre dager for å ha sitert Koranen. Plattformen hevder det dreier seg om «hatefulle ytringer».

Brukeren Snorre Aske ble fredag kveld utestengt fra Facebook for å ha delt sitater fra Koranen. Alle sitatene henviser til riktig vers, og er hentet fra en godkjent norsk oversettelse.

Snorre Aske sier i en epost:

annonse

– I går kveld, 8. mars, fikk jeg beskjed fra FB at jeg utestengt 3 dager, da innlegget var ansett som «hatefulle ytringer». Jeg ønsker gjerne at saken blir belyst hos Resett, da Facebooks autoritære praksis rammer flere og flere, for de minste ting relatert til opplysninger rundt islam, muslimer og innvandring.

Her er et skjermbilde av teksten som utløste utestengelsen

annonse

Les også: Er dette «Komiske Ali» i norsk politikk? (advarsel: Facebook mener dette er en hatytring) [1]

Klager

Aske har sendt inn en klage på utestengelsen til Facebook, med følgende tekst vedlagt:

«Jeg mener jeg har blitt blokkert og utestengt fra Facebook på feil grunnlag. Grunnlaget ble oppgitt som «hatefulle ytringer».

Innlegget som er direkte sitat fra Koranen, med referanser, er delt utallige ganger på Facebook.

Det er uriktig å karakterisere sitat fra hellige, religiøse bøker som f.eks. Bibelen eller Koranen som «hatefulle ytringer som strider mot Facebooks standarder». Dette er bøker som daglig følges av milliarder av mennesker verden over. I den henseende anses blokkeringen som autoritær, maktmisbruk og et betydelig overtramp mot ytringsfriheten.

annonse

Å kaste ut «virkeligheten» og verdens realiteter på denne måten hjelper eller beskytter ingen, hverken Facebook eller andre. Tvertimot.

Hvis ikke en saklig og ryddig gjennomgang resulterer i oppheving av denne blokkeringen kan den kun defineres som sterkt politisk.

Det imøteses en tilbakemelding.»

Snorre Aske har foreløpig ikke fått noe svar fra Facebook.

Oppdatering:

Rett etter at denne saken ble publisert, fikk Resett en e-post fra en annen bruker, som ble utestengt fra Facebook for å dele dette bildet:

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474