- Resett - https://resett.no -

Politisjef i London vurderer å be om hjelp av hæren for å takle eksplosjon i knivangrep

Cressida Dick er sjef for Metropolitan Police i London. I et intervju knytter hun epidemien av knivangrep og drap til middelklassens kokainbruk.

Hittil i år har knivangrepene krevd hele 20 menneskeliv, bare i London. Det yngste offeret var Jolia Bogdan (3 mnd), hvor moren er arrestert for drapet. Det eldste offeret var 69 år. Mange av ofrene er unge.

Inntil september i fjor opplevde Storbritannia hele 110 knivangrep i gjennomsnitt pr. dag. De siste 12 månedene har hele 285 mennesker blitt drept med kniv. London passerte nylig New York: Flere mennesker pr. innbygger blir drept av kriminalitet i London enn i New York [1], noe som var utenkelig for noen få år tilbake.

annonse

Les også: London-politiet ansetter 200 «antirasistiske» betjenter for å promotere «mangfold» [2]

For få politifolk, vurderer å bruke militæret

I intervjuet på LBC, som du kan se deler av nederst i artikkelen, sier Dick at hun ikke avviser å bruke militære styrker for å bekjempe knivkriminaliteten, men hun kan ikke umiddelbart se hvordan hun skal bruke soldater i Londons gater på en nyttig måte.

Hun peker også på at reduksjonen av antall politifolk i London kan ha bidratt til økningen i knivangrep:

– Jeg er enig i at det finnes en sammenheng mellom voldelig kriminalitet på våre gater og antall politi, selvsagt er det slik og det burde alle se.

Man forsøker nå å rekruttere 3000 nye politifolk, hvorav 1500 er nye stillinger. Men allikevel vil politiet ha færre ansatte enn i 2013/14

Middelklassen som bruker kokain har deler av skylden

I tillegg anklaget hun kokainbrukere fra middelklassen for å bidra til drapene ved å støtte opp under narkotikaøkonomien. Hun sa seg enig i at festbrukere av f.eks. kokain fra middelklassen har «blood on their hands».

Cressida Dick ble ikke spurt om hun kunne prioritere styrkene sine annerledes: Hva med å flytte 900 politifolk [3] som bekjemper hatefulle ytringer, ut i gatene for å begrense antall knivdrap?

annonse

Kun en tredjedel av alle som blir dømt for knivbruk ender i fengsel, ifølge John Apter som leder det britiske politiets fagforening. Han etterlyser hardere straffer å om nødvendig bygging av flere fengsler.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474