- Resett - https://resett.no -

BT slipper til kjent nettroll og «kaffevoldsmann» med grove anklager mot Resett

I dagens utgave av Bergens Tidende er det et meningsinnlegg forfattet av Øyvind Bergh, som er forsker ved Havforskningsinstituttet. Medforfatter er en Axel Fjeld, en kjent venstreaktivist.

I innlegget, [1] med overskriften «Resett henger ut dommere – Dette er rett og slett farlig», kommer det flere grove beskyldninger. De skriver:

«Her navngis dommerne åpenbart i den hensikt å blåse i hundefløyten og mobilisere Resetts nettmobb, hvor det er rimelig å anta at noen er tilbøyelige til å trakassere dommerne. Å «blåse i hundefløyten» er en metafor innenfor fascismeforskningen som beskriver det å sende kodede meldinger ut til bestemte målgrupper som en ikke ønsker at folk flest skal forstå. For å bruke samme bilde: De som bare hører i normalt spekter, vil bare se at Resett har lagt ut noen navn, og ikke mer enn det. De som hører hundefløyten, derimot, vil forstå at dette er et klart signal til leserne om at de kan ta kontakt med de navngitte personene. For dem som er mer ytterliggående i tankegangen, vil det oppfattes som en marsjordre til å gjøre enda mer.»

annonse

Det er overraskende at BT i det hele tatt publiserer slike påstander, men enda underligere blir det når de burde vite historien til havforsker Bergh. Han er kjent for å trakassere folk og komme med oppdiktede anklager om at de er høyreekstreme og det som verre er. Han blir også besatt av enkeltpersoner som han henger ut og lyver om. Han tvitrer nesten daglig om undertegnede og Resett og har gjort det i et år.

For noen år siden var Bergh ute etter den kjente miljøverneren Kurt Oddekalv. Oddekalv besørget til slutt (i 2016) en konfrontasjon med Bergh, hvor Bergh trodde han kun skulle møte TV2. Bergh endte opp med å kaste varm kaffe på Oddekalv [2].

Resett mener BT burde gjort grundigere research på hvem de slipper til med grove anklager og utelate personer med en kjent historie for oppdiktede anklager og påstander hentet fra «fascismeforskningen».

annonse

Både Bergh og Fjeld oppgir i innlegget å være «medlem i Arbeiderpartiet». Men det er ikke kjent om Ap faktisk vedkjenner seg disse to som annet enn menige medlemmer. Fjeld titulerer seg i tillegg som «meddommer». Det er i seg selv oppsiktsvekkende om han faktisk blir brukt i et slikt tillitsverv. Fjeld har tidligere tatt til orde for at undertegnede ikke burde blitt invitert til debatt på Universitetet i Bergen [3]. Han er åpenbart ingen tilhenger av ytringsfrihet, og den er fortsatt nedfelt i Grunnloven.

Bergh på sin side er en havforsker med åpenbart personlige problemer i en eller annen form. Opptrinnet hvor han i affekt kaster kaffe på Oddekalv kan ses i videoen under.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474