- Resett - https://resett.no -

Slik sammenligner du ulike forbrukslån i 2019

Forbrukslån er kjent for å ha en relativt høy rente sammenlignet med andre lån. Det skyldes at banken lar deg låne pengene uten at du behøver å stille sikkerhet i egne verdier. Usikrede lån er derfor forbundet med høyere risiko for mislighold, til forskjell fra et lån med sikkerhet.

Med et forbrukslån kan du også bruke pengene slik du selv ønsker, noe som ikke er tilfellet med et sikret lån. Det kan være en fordel, såfremt du disponerer pengene på en fornuftig måte.

Å finne et billig lån uten sikkerhet i 2019 kan være utfordrende. Det finnes mange titalls banker å velge mellom, med ulike priser og vilkår. Her har vi samlet noen tips over de viktigste tingene du bør huske på før du søker:

 

Verdt å vite om rentene

Undersøkelser gjort av sentralbanken [1] viser at lån uten sikkerhet har en gjennomsnittsrente i området mellom 12% og 14%. Blant de større bankene som tilbyr forbrukslån i Norge får man lån med renter fra 7 til 39%.

Når du søker om et forbrukslån i 2019 vil banken fastsette renten på bakgrunn av ulike faktorer. Her er noe av det du burde vite om selve prissettingen:

annonse

 

 

Vurder å søke gjennom en tredjepart

annonse

Flere nettportaler har spesialisert seg innen analyse av forbrukslån og andre lån uten sikkerhet. Du kan for eksempel sammenligne best lån uten sikkerhet hos billigeforbrukslån.no [2]. Her ligger en oversikt over ulike vilkår, krav og priser som gjelder hos nærmere 20 långivere. Listen på billigeforbrukslån.no inkluderer også lånemeglere samt en side som viser hvor man kan få gode tilbud på å refinansiere [3].

Meglere av forbrukslån er selskaper som formidler tilbud på vegne av bankene, hvorpå de mottar kommisjon hver gang en søknad innvilges. Å søke via en lånemegler er gratis og du er ikke på noen måte forpliktet til å akseptere et tilbud.

Fordelen med å bruke en lånemegler er i første omgang at du sparer tid på prosessen. Flere meglere har et relativt høyt antall partnerbanker, hvor det er vanlig at opp mot 15 forskjellige långivere behandler søknaden samtidig.

Alternativet ditt ville vært å søke hos hver enkelt bank, noe som fort kan ta en halvtime. Når flere banker tar en titt på søknaden vil du kunne motta konkurrerende rentetilbud, som gjør at du sparer penger.

Endringer i 2019

I 2019 ble det nye gjeldsregisteret endelig er blitt tatt i bruk. Registeret skal driftes av Evry [4] og har som overordnet mål å gjøre det enklere for bankene å hente inn informasjon om kundene sine.

Tidligere måtte du selv sende inn skriftlige kopier av lønnsslippene og skattemeldingen din, men dette er det nå altså blitt slutt på. Nå behøves kun BankID for å søke om et lån uten sikkerhet elektronisk.

En viktig endring er at bankene nå kan kommunisere med hverandre. Tidligere visste de ikke om du hadde fått innvilget forbrukslån noe annet sted, med mindre du selv informerte om dette i søknaden. Nå har de full oversikt over all gjelden du måtte ha til andre banker. Dette vil gi bankene et tryggere behandlingsgrunnlag, og skjerme forbrukere som i utgangspunktet ikke burde fått innvilget ytterligere kreditt.

Lovpålagt kostnadseksempel: Lånebeløp kr. 90.000,-, 5 års nedbetalingstid, Etableringsgebyr: kr. 1.500,-. Renter & gebyrer: kr. 37.743,-. Totalt å tilbakebetale: kr. 127.743,-. 

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474