Illustrasjonnsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

I den innvandrertette bydelen Norrby i Borås er det fullt av søppel på gressplener, i trappeoppganger og i gatene.

Ifølge lokalavisen Borås Tidning er det fullstendig søppelkaos i den innvandrertette bydelen Norrby. Det skal være fullt opp med søppel overalt i bydelens offentlige rom, inklusive plener og trappeoppganger. En av gatene, Norrby Tvärgata, skal visstnok være full av skrot.

– Mange av de som bor her kaster ned søppel fra balkongene, forteller en kvinne bosatt i det utsatte området.

annonse

«Folk må lære»

Hun kan fortelle at noen det er blitt gjort forsøk på å gjøre rent fra grunneiernes side, men at det raskt blir skittent og rotete igjen. Det handler ifølge kvinnen om at «folk må lære seg å kaste søppelet på riktig sted».

Til tross for at det finnes nok plass til å få kastet søppelet på normal manér, i en søppelkasse, kastes det i stedet rett på bakken i Norrby, og i andre bydeler rundt omkring. Søppel blir til og med kastet ved siden av søppelkassene, trass i at de ikke er fulle. 

Les også: Familie flyktet til vestkanten etter 21 år på Holmlia: – Vi klarte ikke mer

annonse

I en klasse for seg

Problemene finnes i andre områder, men Norrby «er i en egen klasse» ifølge Henrik Karlberg, som er områdesjef i AB Bostäder, som eier boligene i området. De sier personalet er frustrerte over å hele tiden måtte plukke søppel, og at de vil forbedre kommunikasjonen med leietagerne. 

– I grunn og bunn er dette et spørsmål om oppførsel. Det må forandres om vi skal kunne løse dette, sier Karlberg til lokalavisen. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon