- Resett - https://resett.no -

Minerva-kommentator vil ha slutt på islamkritikk for å redusere terrorisme

I en kommentar [1] på Minerva i dag kommer Jan Arild Snoen med en oppsiktsvekkende påstand. Han mener Document og Resett «sprer hat mot muslimer». Og dette fører etter Snoens oppfatning til terror. Han titulerer meningsinnlegget sitt «Breiviks etterfølgere».

Følgende står å lese:

– Angrepet er en påminnelse om at «kontrajihadismen», i form av angrep på uskyldige muslimer under påskudd av å bekjempe jihadismen, er en reell trussel, ikke bare noe som tilfeldigvis skjer. Jihadistiske angrep i Vesten har heldigvis gått kraftig ned de siste årene, noe som både skyldes et sterkere trykk fra politi og overvåkning, og at mange av de potensielle terroristene har vært i Syria, der mange av dem er drept. Men begge truslene forblir alvorlige.

annonse

– I etterdønningene etter Breiviks terrorangrep var det en kort periode en viss selvransakelse blant norske «nettkrigere». Den perioden er for lengst over. Rene oppfordringer til drap og terror er uvanlige, men det uttrykkes ofte forståelse for at det skjer.

Snoen bruker deretter skjermbilder fra kommentarfeltene hos Document og Resett hvor han mener at et «budskap som går igjen er: Slik går det, når dere slipper muslimene inn og ikke lytter til folket.»

Snoen trekker deretter en direkte linje mellom Document og Resett og terrorisme når han avslutter på denne måten:

annonse

– Kanskje det kunne være en idé å slutte å spre hat mot muslimene? Kanskje det ville føre til mindre terror?

Som ventet

Resett-redaktør Helge Lurås sier i en kommentar til Resett at Snoens forsøk på kople Resett til terrorangrepet i New Zealand ikke er overraskende.

– Snoen er kjent for å mislike Resett. At han prøver å slå mynt på dette, er som forventet. Men Snoen sier egentlig at det er kritikk mot islam man skal slutte med, fordi kritikken kan lede til hat mot muslimer, som igjen kan lede til terror, sier Lurås.

Lurås mener dette er en oppskrift på å feie problemet med en totalitær ideologi som islam under teppet.

– Situasjonen i Vesten i dag er alvorlig. Mange mennesker frykter for fremtiden, med god grunn. Den beste løsningene er å snakke ærlig om problemene slik at det tas politiske grep. Det er ansvarlig politikk i kombinasjon med godt etterretningsarbeid som også er den beste måten å bekjempe så vel islamsk som høyreekstrem og venstreekstrem terror, avslutter Lurås.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse