Sumaya Jirde Ali. Foto: Skjermbilde Twitter/NTB scanpix
annonse
annonse

Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali skriver på Twitter at hvite menn er radikalisert.

49 personer ble drept på New Zealand da en person åpnet ild utenfor en moské i byen Christchurch. Den antatte gjerningsmannen skal ha laget et manifest der han viser sin støtte til Utøya-drapsmann Anders Behring Breivik.

Les også: Moske-skytter var motstander av Donald Trump

annonse

Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali etterlyser mer fokus på unge, hvite menn som radikaliseres.

– Den skremmende radikaliseringen av unge, hvite menn er høyst reell. Hvor mange angrep som dette må finne sted før vi anerkjenner det? spør hun på Twitter.

– Her begynner du med «hvite menn»-argumentet ditt igjen. Du er på samme nivå som provoserer og stigmatiserer, fikk hun til svar.

annonse

– Fenomenet «lone wolf» er for det meste befolket av hvite menn, jo. Å peke på fakta er ikke stigmatiserende, tvitret Ali tilbake.

Steve Bannon

De fleste nettaviser har omtalt moskeskytingen som et terrorangrep. Men ifølge Ali nølte den norske pressen å skrive at det var et terrorangrep.

– Jeg er for at norsk media skal være forsiktige, men dette blir for dumt. Flere mediehus nøler med å kalle det terrorangrep. Hvorfor ikke? Det er politisk motivert: manifest og filming. Skytevåpen og bilbombe: han ville drepe og skade flest mulig. Si det: Terrorangrep. Terrorist, raste Ali og la til senere at hun snakket om NRK og Aftenposten.

annonse

Den somalisk-fødte samfunnsdebattanten gikk deretter til angrep på nordiske mediedager, som i år har invitert en av Trumps støttespillere, Steve Bannon, til å snakke.

Hun delte en Twitter-melding fra en person som ba folk være på vakt mot personer som «spredte hat» ved å bruke ytringsfriheten.

– Hører dere, Nordiske mediedager, tvitret Ali.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon