Sumaya Jirde Ali. Foto: Skjermbilde Twitter/NTB scanpix

Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali skriver på Twitter at hvite menn er radikalisert.

annonse

49 personer ble drept på New Zealand da en person åpnet ild utenfor en moské i byen Christchurch. Den antatte gjerningsmannen skal ha laget et manifest der han viser sin støtte til Utøya-drapsmann Anders Behring Breivik.

Les også: Moske-skytter var motstander av Donald Trump

Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali etterlyser mer fokus på unge, hvite menn som radikaliseres.

– Den skremmende radikaliseringen av unge, hvite menn er høyst reell. Hvor mange angrep som dette må finne sted før vi anerkjenner det? spør hun på Twitter.

annonse
annonse

– Her begynner du med «hvite menn»-argumentet ditt igjen. Du er på samme nivå som provoserer og stigmatiserer, fikk hun til svar.

– Fenomenet «lone wolf» er for det meste befolket av hvite menn, jo. Å peke på fakta er ikke stigmatiserende, tvitret Ali tilbake.

Steve Bannon

De fleste nettaviser har omtalt moskeskytingen som et terrorangrep. Men ifølge Ali nølte den norske pressen å skrive at det var et terrorangrep.

– Jeg er for at norsk media skal være forsiktige, men dette blir for dumt. Flere mediehus nøler med å kalle det terrorangrep. Hvorfor ikke? Det er politisk motivert: manifest og filming. Skytevåpen og bilbombe: han ville drepe og skade flest mulig. Si det: Terrorangrep. Terrorist, raste Ali og la til senere at hun snakket om NRK og Aftenposten.

Den somalisk-fødte samfunnsdebattanten gikk deretter til angrep på nordiske mediedager, som i år har invitert en av Trumps støttespillere, Steve Bannon, til å snakke.

Hun delte en Twitter-melding fra en person som ba folk være på vakt mot personer som «spredte hat» ved å bruke ytringsfriheten.

– Hører dere, Nordiske mediedager, tvitret Ali.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.