- Resett - https://resett.no -

Venstreradikalt nettsted uten kommentarfelt sprer drittpakke om Resetts kommentarfelt

Nettstedet Filter Nyheter bruker masseskytingen på New Zealand som skyts i en drittpakke mot Resetts kommentarfelt.

«Resetts kommentarfelt etter massedrapene: – Motstandsfolk, ikke terrorister», heter et innlegg på nettstedet.

I innlegget har de lagt ved skjermbilder av noen kommentarer i Resetts kommentarfelt.

annonse

Nettstedet, drevet av tidligere Dagbladet-journalist Harald Klungtveit, gikk deretter ut på Twitter og hevdet Resett-redaktør Helge Lurås ikke ville svare på spørsmål om Resett ville ta «ytterlige grep for å redigere eget kommentarfelt».

Les også: Filter-redaktør raser mot Resett for å skrive om Sumaya Jirde Ali [1]

Resett følger norsk lov, som stadfester at det er fremdeles er lov å ytre sine meninger i Norge. Ingenting som fremkommer av skjermbildene i Filters innlegg er brudd på norsk lov.

Filter Nyheter har fulgt de andre i den etablerte pressen, og stengt kommentarfeltet for sine egne lesere, noe som Lurås påpeker i et svar til Klungtveit.

annonse
[2]

– Vi forholder oss til prinsippet om ytringsfrihet, samt Grunnlovens og straffelovens bestemmelser. Vi konstaterer at Resett snart er det eneste medier som har kommentarfelt under sine artikler.

Gedigen medieflopp

Redaktør Harald Klungtveit tok bilder av Listhaugs støttespillere under en markering i fjor. Skjermbilde: Kjell Erik Eilertsen

Filter Nyheter har i ettertid av sitt skjermbildebilde-innlegg på egen nettside betalt Facebook en god sum, for at det skal nå ut til folk på sosiale medier.

Nettstedet Filter Nyheter ble startet opp i 2016 som en nyhetsformidler, og skulle ta opp kampen med Dagbladet og VG. Men prosjektet har har blitt en gedigen medieflopp.

Under en pressekonferanse [3] samme året uttalte de at de hadde fått flere millioner i støtte av investorer og at planen var å ansette 20 nye journalister.

annonse

Det gikk ikke som planlagt og nå har nettstedet litt over 50 000 lesere per måned. Til sammenligning har Resett nesten 3 millioner [4] lesere per måned.

 

Trakasserer Resett-aksjonærer

For et par uker siden ble det kjent [5] at Filter Nyheter ringte opp Resetts aksjonærer og . Det ble hevdet at dette var «journalistikk».

Spørsmålene dreide seg om aksjonærene var klar over at Resett promoterte rasisme og hat i kommentarfeltet, med påstander om at avisen driver kampanjejournalistikk mot Sumaya Jirde Ali.

– Det er liten tvil om hensikten til Filter Nyheter. De ønsker å skape ubehag for alle som er med å sørge for at Resett kan eksistere som et alternativt medium til gammelmediene i Norge.

– Ved å plage eksisterende aksjonærer, ønsker de å skremme dem fra å tilføre ytterligere midler. Og det sender et signal til andre potensielle aksjonærer om at de kan forvente offentlig «uthenging» og det å bli knyttet til beskyldninger (deres egne) om at «Resett promoterer rasisme og hat», skrev Lurås i en kommentar [5].

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826