- Resett - https://resett.no -

Erdogan beskyldes for å piske opp hat mot Vesten etter propagandastunt

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan beskyldes for å oppmuntre til antagonistiske holdninger mot Vesten.

Myndigheter over hele verden har på det kraftigste advart folk mot å se videoen som viste hvordan terroristen Brenton Tarrant utførte de grusomme terrorhandlingene i Christchurch på New Zealand i forrige uke. Erdogan på sin side har valgt å ikke følge denne linjen. Han skal ha vist videoen ved flere valgmøter under helgen. Dette rapporterer [1] New York Times. 

I den 17 minutter lange videoen kan man se hvordan den 28 år gamle australske terroristen dreper bedende muslimer i Al Noor-moskeen, fredag ettermiddag lokal tid. 

annonse

Les også: Erdogan: Vi ønsker ikke en konflikt mellom muslimer og kristne [2]

Viste videoen for tusen personer

Den tyrkiske presidenten viste denne videoen under et velgermøte i Antalya sist søndag, og to ganger i andre byer sist lørdag. Videoen ble vist i sin helhet, for rundt tusen personer.

annonse

– Vi har gjennomlevd noe på New Zealand, har vi ikke? En dårlig imitasjon av en politiker, som sa noe. Hva sa han? At han holder islam ansvarlig for terror, skal Erdogan ha tordnet på et av møtene, som ble avholdt i anledning et snarlig lokalvalg i Tyrkia.

Omtalt i manifest

Tyrkias president ble i Brenton Tarrants manifest omtalt som en av «de største fiender av den hvite rase». 

– Sammen med alle muslimer er vårt land, vår nasjon og jeg selv blitt et mål. Det lyder, at vi ikke skal komme vest for Bosporus, ellers vil han komme til Istanbul og drepe oss alle sammen, sa Erdogan.

Reagerer

Flere har reagert kraftig på at Erdogan viste terrorvideoen for sine velgere. En av dem er redaktør Metin Gülmen i Bild Zeitung. 

annonse

– Utrolig! Erdogan viser Christchurch-massakren på storskjerm til et velgermøte i Tekirdag, for å oppmuntre sine velgere til å vende seg mot Vesten, skrev [3] han nylig på Twitter.

Les også: Erdogan: Alle terrorister som dreper muslimer har vestlige våpen [4]

«Islamofobi»

Erdogan selv har hevdet rasisme og «islamofobi» er på fremmarsj.

– På vegne av mitt land kondolerer jeg til den islamske verden, og til folket på New Zealand, som har blitt målskive for denne avskyelige handlingen – det seneste eksempelet på økende rasisme og islamofobi, skrev [5] statslederen på Twitter etter terroren. 

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474