- Resett - https://resett.no -

Trump stanser nye Nord-Korea-sanksjoner

Det amerikanske finansdepartementet skjerpet sanksjonene mot Nord-Korea, men president Donald Trump setter ned foten.

Finansdepartementet i Washington kunngjorde torsdag at det var innført nye sanksjoner mot to kinesiske rederier og begrunnet dette med at de har bistått Nord-Korea med å omgå internasjonale sanksjoner.

President Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton gledet seg over beslutningen og advarte andre rederier mot å tilby sine tjenester til nordkoreanerne.

annonse

– Alle bør legge merke til og gå gjennom egne aktiviteter for å forsikre seg om at de ikke er involvert i Nord-Koreas sanksjonsunndragelse, tvitret Bolton.

Trekker tilbake

President Donald Trump var imidlertid uenig i beslutningen, noe han ga klart trykk for i en Twitter-melding [1] fredag.

– Finansdepartementet kunngjorde i dag at nye omfattende sanksjoner vil bli innført i tillegg til de som alt gjelder for Nord-Korea. Jeg har i dag gitt ordre om at de skal trekke tilbake disse nye sanksjonene, skriver presidenten.

Liker hverandre
annonse
[2]

– President Trump liker formann Kim, og han mener at disse sanksjonene ikke er nødvendige, sier presidentens talskvinne Sarah Sanders til The New York Times [3].

Trump har hatt to møter med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, i et forsøk på å få ham til å skrinlegge landets atomvåpenprogram. Det siste møtet fant sted i Vietnam i slutten av februar, men var resultatløst.

Trump betegner likevel forholdet til den nordkoreanske lederen som varmt.

– Vi liker hverandre rett og slett, sa den amerikanske presidenten etter møtet i Hanoi.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474