Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

I en artikkel med tittelen «Resett skriver flere titler om NRK enn om islam og migranter» var kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen intervjuet av Dagens Næringsliv nylig. Hvorfor kritiseres NRK så ofte, var spørsmålet som ble stilt.

– Nesten all kritikk av NRK og samfunnsinstitusjonene handler om innvandring og islam, svarte Eriksen.

Kringkastingssjefen sa han opplever at Resett er «nesten like sint på andre medier», men at NRK som den største aktøren, får mest kritikk.

annonse

– Lurås er mot VG, NRK og Aftenpostens rolle og funksjon som fellesarena. Det handler om at noen krefter skal holde dette landet sammen og være inkluderende. Og så handler det om at det er noen som ikke har dette som mål. De må bruke sine krefter og sin tid på det de synes er viktig. Det synes jeg er en bra ting, sa Eriksen.

En tydelig agenda

Eriksen mente åpenbart med dette at NRK tilhører de «kreftene [som] skal holde dette landet sammen og være inkluderende». Klarere kan han vel ikke si at NRK har en agenda.

annonse

Men selv om det er prisverdig at Eriksen vil holde landet sammen – det vil forøvrig Resett også – så oppstår det et problem for rikskringkasterens rolle som sannferdig nyhetsformidler. For Eriksen later til å tro at sannheten om innvandring og islam kan virke splittende. Derfor unnslår NRK å dekke feltene sammenlignbart med deres betydning. Det blir da Resetts jobb.

Hadde imidlertid NRK på et tidligere tidspunkt dekket innvandring og islam med realisme, ville det bidratt til en mer ansvarlig og restriktiv politikk. Altså færre innvandrere.

I så fall hadde landet vært både mer samlet og inkluderende enn det er i øyeblikket, Eriksen.

Tenk litt på det.

Les også: Forfatter refser mediene for deres dekning av innvandring og islam: – Si det som det er!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon