- Resett - https://resett.no -

Medietilsynet fordelte 380 millioner kroner i pressestøtte i fjor

Medietilsynet forvalter flere mediestøtteordninger. I 2018 fordelte de 380 millioner kroner til ulike former for mediestøtte.

Det er kulturminister Trine Skei Grande som skal presentere dette fredag på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) i Drammen fredag.

– Vi er glade for at mediestøttemeldingen nå blir lagt fram, og ser fram til gode diskusjoner om hvordan mediestøtten på best mulig vis kan bidra til å sikre mediemangfoldet fremover, sier Medietilsynet-direktør Mari Velsand i en pressemelding.

Medietilsynet fordelte 313 millioner kroner i produksjonstilskudd til 157 nyhets- og aktualitetsmediumer i fjor. Aviser som får slikt tilskudd er lokalaviser, ukeaviser og aviser som er alternativ til de ledende dagsavisene, som for eksempel Klassekampen og Nationen.

annonse

I fjor delte også Medietilsynet for første gang ut midler til innovasjon i mediene. Sju millioner kroner ble fordelt til 18 innovasjons- og utviklingsprosjekter etter at ordningen tredde i kraft 1. juli 2018.

Samiske aviser fikk et tilskudd på 28,1 millioner kroner, mens lokale radio- og tv-aktører fikk 19,5 millioner.

Fra 2019 utbetaler Medietilsynet kompensasjon til TV 2 i tråd med avtalen om kommersiell allmennkringkasting. Kompensasjonen er på inntil 135 millioner kroner årlig over fem år.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826