- Resett - https://resett.no -

Nestledervalg splitter SVs stortingsgruppe

Det er dødt løp i SVs stortingsgruppe i den avgjørende nestlederkampen mellom Torgeir Knag Fylkesnes og Kari Elisabeth Kaski.

Tre medlemmer av SVs stortingsgruppe flagger fredag sin støtte til Fylkesnes, skriverKlassekampen [1]. Dermed er det helt jevnt mellom kandidatene når partiets landsmøte går av stabelen fredag.

De tre er stortingsrepresentantene Freddy André Øvstegård, Arne Nævra og Solfrid Lerbrekk. For dem utgjør nestlederkampen et retningsvalg for partiet.

annonse

– Torgeir representerer den politiske veien som partiet må gå for å klare å være mer troverdig på både næringspolitikk og miljøpolitikk, sier Lerbrekk.

Stortingsrepresentantene Karin Andersen, Lars Haltbrekken og Petter Eide støtter Kaski.

– Kaski er tydelig på at hun vil prioritere klima og ulikhet. Dette er også det som har vært partilinjen fram til nå, og det er viktig med en nestleder som står fast på disse prioriteringene, sier Eide.

annonse
[2]

Stortingsrepresentanten Mona Fagerås og partileder Audun Lysbakken vil ikke røpe hvem de støtter. Klassekampen har ikke klart å komme i kontakt med Sheida Sangtarash, som er møtende vara for permitterte Nicholas Wilkinson.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474