- Resett - https://resett.no -

Full krise blant Google-ansatte etter at ledelsen våget å samarbeide med en konservativ tenketank

Flere ansatte i Google reagerer på et samarbeid mellom IT-giganten og en person de mener har forkastelige meninger. Google har gitt etter for presset.

Innholdet i en intern diskusjon blant Google-ansatte har blitt lekket for offentligheten. Der får vi gode eksempler på hva vi har i vente når snøfnuggene fra de amerikanske universitetene kommer ut i arbeidslivet.

Årevis med indoktrinering i fenomener som «trigger warnings» og «safe spaces», samt frykt for «mikroaggresjoner» og den evige følelsen av å være krenket, setter trolig preg på et ungt sinn. Nå skal også næringslivet renses for konservative impulser. Slik kan man tolke dialogen i en intern diskusjon som altså har blitt gjort kjent offentlig, blant annet i Breitbart [1].

annonse

Ingen adgang for konservative

Bråket startet når Kay Cole James, som er leder av den konservative tenketanken Heritage Foundation [2]ble invitert inn i en gruppe, Advanced Technology External Advisory Council (ATEAC), som skal gi råd til Google om hvordan man skal forholde seg til kunstig intelligens (AI).

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Tenketanken anklages for transfobi, homofobi, ekstremisme og for å se på LHBT-miljøet som «undermennesker».

annonse

Her noen eksempler fra den interne diskusjonen:

– Ville vi i det hele tatt vurdert å ha en antisemitt som rådgiver? Hva med en uttalt rasist eller en som står for «hvit overlegenhet»? Det virker som om det er en dobbelstandard, hvor anti-LGBT holdninger er mer tolerert enn andre diskriminerende synspunkter.

– Vi trenger ikke rasister, den hvite rases forkjempere og folk som står for utryddelse på vårt råd for å skjønne hvilke holdninger de har, det er bare å snakke med ofrene.

– Heritage Foundation står for en retorisk vold som er direkte overførbart til reell vold mot transkjønnde, særlig fargede transkvinner.

Les også: Google får ny milliardbot av EU [3]

«Hvit overlegenhet»

En av de ansatte var så opprørt at han foreslo at de som forsvarte ledelsens kontakt med konservative krefter burde miste jobben.

Kay Coles James er en svart konservativ kvinne, så det er merkelig at hun blir anklaget for å stå for «hvit overlegenhet». Men selv om både hudfarge og kjønn er korrekt nok, hjelper dette lite så lenge hun er skyldig i den største dødssynden av alle: å stå for konservative verdier. Dette medfører automatisk at hun kan karakteriseres som «uttalt fanatisk fordomsfull», og anklages for å støtte politikk som «avhumaniserer og marginaliserer».

annonse
Kay Coles James er president i Heritage Foundation, og anklages for “white supremacy” av rasende Google-ansatte. Skjermdump fra hjemmesiden.

Dette ifølge Meredith Whittaker, som er en prominent AI-forsker hos Google, og en av grunnleggerne bak et institutt som forsker på AI ved New York University. Hun har også deltatt i teknologiske symposier i Det hvite hus da Obama styrte.

Les også: EU: Sosiale medier må sensurere [4]

Mangfold av ideer er farlig

Whittaker angriper også argumenter om at man må tåle «et mangfold av meninger og ideer». Dette er ifølge Whittaker «farlige tanker» som kun har som mål å undertrykke marginaliserte grupper i samfunnet.

Hun frykter en form for kunstig intelligens som «ikke lytter til kvinner, som ikke ser transkjønnede eller fargede mennesker, og som hjelper ICE i jakten på illegale immigranter».

Det eneste konkrete eksemplet på hvorfor de er så opprørt over at Coles James får en plattform i Google-systemet, er en tweet hun sendte med støtte til helt standard konservativ politikk, som grensekontroll, en kritikk av moderne tanker rundt kjønnsidentitet og støtte til kullindustrien.

Kun en eneste Google-ansatt våget å stå imot den unisone fordømmelsen, og skrev:

– Forståelsen av toleranse som blir fremmet her virker å være begrenset til toleranse for alle som tenker og mener akkurat det samme som meg, dette innebærer jo absolutt ingen toleranse i det hele tatt.

Google bøyer seg for presset

4. april ble det kjent at Google oppløser AI-rådet [8] «som følge av kontroverser rundt enkelte medlemmer».

annonse

Du kan lese hele diskusjonen ved å følge denne linken [9].

Tegn abonnement [10] eller støtt oss på andre måter [11] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474