- Resett - https://resett.no -

Huawei Norge doblet resultatet

Fjoråret ble en økonomisk suksess for Huawei, tross politisk turbulens. I Norge doblet selskapet overskuddet i 2018.

Huawei Norge hadde en omsetning på 1,38 milliarder kroner og endte med et resultat før skatt på 66 millioner, skriver Dagens Næringsliv [1]. Overskuddet er mer enn dobbelt så stort som året før, da Huawei satt igjen med 31 millioner etter å ha omsatt for 1,11 milliarder.

Satset på telefoner

– Operatør- og forbrukermarkedet har vært de største driverne på omsetningen i 2018. Utviklingen på telefonsiden har vært særlig positiv og således gitt større utslag enn tidligere, sier kommunikasjonssjef Erik Thomas Ganer i Huawei Norge.

annonse
[2]

Selskapet har vært i Norge i ti år, men har først og fremst drevet med infrastruktur, ikke telefoner. I fjor satset de derimot stort på markedsføring av telefonene P20 Pro og Mate 20 Pro.

Møtes med skepsis

Den kinesiske IT- og telegiganten forbedret også resultatet på konsernnivå og meldte nylig om 25 prosent høyere overskudd. Tallene kommer etter et år der Huawei har kjempet i politisk og juridisk motvind i flere land.

I desember ble selskapets finansdirektør, som også er datteren til Huaweis grunnlegger, arrestert i Canada og risikerer utlevering til USA.

annonse
[3]

I tillegg er en rekke land bekymret for spionasje og mulige koblinger mellom selskapet og kinesiske myndigheter. Noen land forbyr derfor Huawei å bygge ut viktig infrastruktur. Norge er i tenkeboksen i spørsmålet om Huawei skal få være med på utbyggingen av neste generasjon mobilnett, og PST har bedt myndighetene holde et øye med den kinesiske mobilkjempen.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474