- Resett - https://resett.no -

Ni protestledere dømt i Hongkong

Ni personer som ble stilt for retten etter å ha ledet massedemonstrasjoner i Hongkong i 2014, er funnet skyldig.

Gruppen som består av jurister, professorer, studentaktivister og religiøse ledere, er funnet skyldig i blant annet ordensforstyrrelse og sammensvergelse.

De ni er dømt for å ha stått bak opptøyer og demonstrasjoner som del av den såkalte paraplybevegelsen, som i 2014 organiserte store demonstrasjoner i Hongkong.

annonse

Deres støttespillere samlet seg utenfor rettsbygningen, og mange av dem hadde med seg gule paraplyer, som ble et symbol på protestene etter at studentene som demonstrerte, brukte dem til å forsvare seg mot tåregass.

– Det er et knusende nederlag for friheten og for fredfulle protester i Hongkong, sier talsperson Man-kei Tam i Amnesty International i en uttalelse.

Protestene i 2014 varte i 79 dager. På enkelte dager kom opptil 100.000 mennesker til gatene i protest mot valgendringer som ville gi det kinesiske kommunistpartiet økt innflytelse over hvem som skulle styre i byen.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474