- Resett - https://resett.no -

Lokalavis avdekket reaksjonære holdninger i moskeer – angriper «høyreekstremister» i lederartikkel

En lokalavis besøkte fire moskeer, der de avdekket reaksjonære holdninger. I en leder går redaksjonen ut mot kritiske nordmenn, som de kaller høyreekstreme.

Lokalavisen Lister24 har besøkt [1] moskeene i Farsund, Flekkefjord, Lyngdal og Kvinesdal, der de snakket med medlemmer og imamer om deres syn på islam og om hva islam formaner. Flere av de spurte var helt åpne sine reaksjonære holdninger.

Under følger et utvalg sitater fra reportasjen:

annonse

– Koranen sier helt klart at kvinner skal bruke hijab. Normalt vil jentene begynne å bruke hijab når de er åtte-ni år gamle. Når de kommer i puberteten, så er det påbudt.

– Det er på grunn av lesbiske og homofile at vi har mange sykdommer i Europa.

Les også: Islam er politikk, ikke religion [2]

annonse
[3]

«Fikse problemet»

– Hvis mitt barn var homofil, så ville jeg fikset problemet.

– Jeg tenker ikke så mye på hva samfunnet synes om islam, men hvordan vi kan hente islam til samfunnet.

– Hvis jeg hadde tillat at min datter går uten hijab på gaten, så hadde jeg vært delaktig i at hun er attraktiv, når andre ungdommer hadde snakket om så fin hun var, og tenkt dårlig om henne.

Videre er det noen som fastslår at om en imam skal bli politiker, må han jobbe for å implementere sharialover i Norge. Det hevdes også at islam er integrering. Det er ikke én eneste kvinne å se på noen av bildene, eller i teksten. Det er bare menn, overalt. 

Angriper islamkritikere

annonse

Dette ser ikke ut til å ha gjort inntrykk på redaksjonen i Lister24, som mener det er lite å uroe seg for hva gjelder islam, og i stedet retter pekefingeren mot nordmenn [4] som er bekymret for fundamentalisme. 

– På høyresiden i norsk politikk og i sofakrokene i norske hjem er jevnlig frykten stor for at muslimene kommer til å overta fjell, vidder og hele Moder Norge. Det er det ingen fare for. Muslimene forholder seg jevnt over til norsk lovgivning. Hvis ikke, er det politi og domstolers oppgave å etterforske, påtale og straffe lovbrudd. Det gjelder også statsborgere som har slektstreet rotfestet tilbake til Harald Hårfagre. Høyreekstreme holdninger er like ille som radikal islam, skriver redaksjonen i en lederartikkel.

Les også: Islam og atter islam: Oslopolitiet etterforsker «religionsnegativitet» [5]

«Lite å være redd for»

Lokalavisen er godt fornøyde med svarene de har fått.

– Muslimene viser åpenhet også om de islamske påbudene knyttet til kleskoder, kvinnes stiling i samfunnet og homofili. Det styrker den offentlige debatten at moskeene åpner opp og forteller hvem de er. Filter Nyheter gjorde i 2016 en stor undersøkelse ved hjelp av TNS Gallup. Samlet sett viste undersøkelsen at et mindretall på 10-15 prosent av muslimene er i opposisjon til det norske rettssystemet, eller i hvert fall holder islamske påbud høyere når det blir satt på spissen i spørsmålsstillinger.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474