- Resett - https://resett.no -

Erdogans parti nekter å godta valgresultat, krever omvalg i Istanbul

Tyrkias president Erdogan og hans parti AKP krever tirsdag et gjenvalg i Istanbul. Han mener organisert kriminalitet har påvirket lokalvalgets resultat.

Etter at Tyrkias valgkommisjon sa nei til en omtelling av alle stemmene i 31 valgdistrikt i Istanbul, vil Recep Tayyip Erdogans parti AKP nå ha omvalg i byen.

Totalt fikk Erdogans parti AKP flest stemmer ved lokalvalget i Tyrkia, men resultatet viser at opposisjonspartiet CHP vant landets to største byer – både Istanbul og hovedstaden Ankara.

annonse

På en pressekonferanse forrige uke hevdet Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

Nå må valgkommisjonen avgjøre AKPs formelle krav om omvalg.

– Vi har kommet hit for å sende inn vår ekstraordinære forespørsel om at valget i Istanbul blir annullert og gjentatt, sa AKPs nestleder Ali Ishan Yavuz til journalister utenfor valgkommisjonens lokaler tirsdag.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for Erdogan som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

annonse
[1]

Et nytt Istanbul-valg vil bli avholdt 2. juni dersom kravet går igjennom, ifølge lokale medier.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474