- Resett - https://resett.no -

Greta Thunberg (16) i audiens hos pave Frans: – Bli med i klimastreiken!

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) brakte onsdag sitt klimastreik-initiativ til Vatikanet i Roma, hvor hun oppfordret pave Frans til å delta.

Etter å ha møtt verdensledere i Davos, Brussel, Paris, Berlin og Strasbourg, inntok Thunberg onsdag Petersplassen i Vatikanet der hun fikk audiens hos pave Frans.

Hun lot ikke den korte audiensen være et hinder for å få fram budskapet sitt, og markerte det med et skilt med påskriften «bli med i klimastreiken». Skiltet viste hun fram da pave Frans på slutten av audiensen kom opp til området hvor Thunberg satt.

Les også: Greta Thunberg ga EU en lekse i klimapolitikk [1]

annonse

– Jeg takket ham for at han kjemper for klimaet. Så sa han «fortsett Greta, bare fortsett», sier Thunberg til Dagens Nyheter.

Paven har tidligere advart mot klimaendringene, og har vært en sterk forkjemper for tiltak for å bekjempe klimaendringene. Han har jevnlig minnet om at verdens mest sårbare rammes hardt av økt forurensing, epidemier, kriger og migrasjon.

Les også: SV-politikere nominerer svenske Greta Thunberg til Nobels fredspris [2]

16 år gamle Thunberg har inspirert hundretusener av ungdommer, elever og studenter over hele verden til å demonstrere for klimakampen. Hun er i Roma for å lede skolestreiken kommende fredag, i tillegg til at hun skal besøke det italienske senatet og nasjonalforsamlingen.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
[3]