- Resett - https://resett.no -

Europeiske kirker vandaliseres og ødelegges

I Frankrike blir to kirker i gjennomsnitt vanhelliget hver dag.

Ifølge den amerikanske tenketanken Gatestone Institute [1] ble det registrert 1063 angrep mot kristne kirker eller symboler (korsfigurer, ikoner eller statuer) i Frankrike i 2018, noe som betyr at slik vandalisme økte med 17 % fra 2017, da 878 tilfeller ble registrert – noe som betyr at en vanskelig situasjonen har blitt verre.

Flere angrep har funnet sted både i februar og mars i år. Gatestone Institute nevner noen eksempler:

annonse

Vandaler plyndret Notre-Dame-des-Enfants [2] kirken i Nimes. De brukte menneskeavføring til å tegne kors, og kastet hellig brød i søppelet.

Saint-Nicolas-kirken [3] i Houilles ble angrepet tre ganger i februar. En statue av Jomfru Maria fra 1800-tallet, betraktet som «uerstattelig», ble ifølge en prest «fullstendig pulverisert». Et hengende kors ble kastet på gulvet.

Les også: Vandaliseringen av franske kirker fortsetter [4]

annonse

Vanhelliget kors og statue

Vandaler vanhelliget og ødela kors og statuer i Saint-Alain-katedralen i Lavaur, og på et krusifiks ble Jesu armer blitt vridd på en spottende måte. I tillegg ble en alterduk brent. Søndag 17. mars var det brann i St. Sulpice kirke i Paris

Fra Tyskland kommer det lignende rapporter. Fire forskjellige kirker ble utsatt for hærverk og/eller brann, bare i mars.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474