- Resett - https://resett.no -

Spansk politiker advarte mot islam, risikerer flere år i fengsel

Den spanske påtalemyndigheten har åpnet etterforskning for å avgjøre om nestlederen i Vox.

Et raskt voksende spansk sosialkonservativt parti, er skyldig i hatefull tale etter at han advarte mot en islamistisk invasjon.

Den spanske påtalemyndigheten har startet etterforskning mot Vox sin nestleder etter en klage fra en muslimsk organisasjon, «muslimer mot islamofobi» (Musulmanes Contra la Islamofobia), for uttalelser han kom med under en valgkamp i april i fjor.

annonse

Ved et møte i Valencia [1] den 16. september 2018 erklærte Ortega Smith, at Europas «felles fiende» er «islamistisk invasjon»:

– Sammen vil vi være sterkere mot den felles fienden som har et veldig klart navn. Jeg vil ikke slutte å si det. Vår felles fiende, fienden i Europa, fienden av frihet, fienden til fremgang, fienden av demokrati, fienden av familien, livets fiende, fremtidens fiende, kaller jeg den islamistiske invasjonen,» sa Ortega Smith. Snart får vi vite om slike uttalelser er straffbare i ferielandet.

Merkel og Soros

annonse

– Spania står overfor trusler fra interne og eksterne fiender. De interne fiender er helt identifiserbare: de katalanske separatistene, vennene til baskiske terrorister, de som vil rive landet vårt fra hverandre, sa Ortega Smith ifølge den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. [2] Deretter tok ha for seg de ytre farene:

– De eksterne fiender vil fortelle oss hvordan vi skal styre landet vårt. Angela Merkel og hennes medreisende, George Soros, innvandringsmafiaer, tror at de kan fortelle oss hvem som kan og ikke kan komme inn i landet vårt. De krever at våre båter plukke såkalte castaways ute på havet, overfører dem til våre havner og dusjer dem med penger. Hvem tror de vi er? Vi sier nok er nok.

Europeisk samarbeid

Han lovet å samarbeide med innvandringsmotstandere i andre europeiske land som han mente for forstod behovet for å respektere nasjonal suverenitet og nasjonal identitet.

– Det som står på spill, er hva vi forstår eller vet som sivilisasjon. Det er under alvorlig trussel, konkluderte den spanske politikeren.

Stifteren av muslimer mot islamofobi, Ibrahim Miguel Ángel Pérez, som har anmeldt Ortega Smith, sier at Ortega Smiths kommentarer er «helt usanne og undergraver sosial fred og sameksistens» ved å «oppmuntre til å skape en atmosfære av frykt og avvisning mot muslimske samfunn».

annonse

Den spanske politikeren risikerer en straff på mellom ett år og fire år dersom han blir funnet skyldig. Partiet hans har vokst kraftig på meningsmålinger den siste tiden, og fikk et gjennombrudd ved valget i Andalusia i fjor med en oppslutning på over 11 prosent.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474