Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsministerens kontor bekrefter at politikere i regjeringsapparatet har lov til å ha ulike meninger, også om medier.

Kampanjene mot Resett ruller videre. Mens noen setter pris på Resett som et alternativ til gammelmediene, en nyhetsformidler som belyser en del saker andre medier nedprioriterer, er det andre som mener Resett kun er en rasistisk blogg.

Etter at flere radikale aktivister på Twitter initierte en boikottkampanje, som går ut på å presse selskaper som har hatt annonser vist hos Resett til å fjerne sin markedsføring fra nettsiden, har en rekke selskaper svartelistet Resett.

annonse

Nå ser det også ut til at Google har blokkert alle annonser på Resett.

Les også: Kårstein Løvaas: Resett distribuerer grums

«Makkverk»

annonse

En av dem som har markert seg i denne saken er statssekretær Sveinung Rotevatn (V). Han har på Twitter oppfordret annonsører om å svarteliste Resett, som han mener er et «makkverk».

Mange har reagert på Rotevatns utspill, da han er ansatt i regjeringsapparatet, som statssekretær for hele landet, også de som mener andre ting enn ham. PR-nestoren Hans Geelmuyden har blant annet kritisert Rotevatn for å bryte med liberale prinsipper.

Ikke regjeringens politikk

Statssekretær Rune Alstadsæter (H) ved Statsministerens kontor (SMK) sier til Resett at Sveinung Rotevatn ikke uttaler seg på vegne av regjeringen.

– Annonseboikott av Resett er ikke regjeringens politikk, således uttaler ikke Rotevatn seg på vegne av regjeringen, sier han.

Takhøyde

Likevel er det ikke forbudt for Rotevatn eller noen andre i regjeringsapparatet å mene noe om norske medier.

– Det er stor takhøyde i regjeringen for at våre politikere har ulike meninger i løpende nyhetssaker, sier Alstadsæter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon