- Resett - https://resett.no -

NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Greta Thunberg hylles av alle. En 16 år gammel jente med Asbergers og en del andre utfordringer blir grovt utnyttet av ubetenksomme foreldre og kyniske mennesker som vil tjene penger.

Siden det skjer i kampen for klimaet, så lukker alle øynene for all informasjon som ligger åpent for alle som vil se. Men ingen vil se. Kun alternative medier er villige til å avsløre keiserens nye klær.

Men nå sprekker det. NRK [1] «avslører» at aksjeselskapet We Don`t Have Time [2] dro inn 9,9 millioner kroner på en emisjon. I prospektet ble Greta Thunbergs navn brukt elleve ganger.

annonse

Selskapets gründer Ingmar Rentzhog har nå offisielt bedt om unnskyldning for at han brukte den 16 år gamle klimaaktivisten.

– Det er uheldig om hun er brukt kommersielt, sier pappa Svante Thunberg til Svenska Dagbladet.

Thunbergs foreldre har gang på gang fremholdt at alt er Gretas initiativ og at hun har nærmest tvunget familien sin ut i klimakampen. Men det er mye som tyder på at Greta har vært en marionett i et spill som har vokst seg så stort at hun snakker til EU-topper og FN. Husk: Vi snakker om en 16 år gammel jente med Asbergers.

Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
annonse

Gammelt nytt

Flere utskjelte alternative medier forsto raskt hva dette dreide seg om. Resett var blant de første, men flere andre [3] bidro. Et kjapt søk i arkivene viser hvor seiglivet myter er, hvis de tjener politisk korrekte holdninger, som f.eks. klimakampen.

Allerede 26. august 2018 [4] skrev Jan Herdal på Resett:

Et barn som sliter med store problemer og flere diagnoser kjøres nådeløst fram i medienes og politikkens rampelys under foreldrenes stramme regi.

27. januar i år [5] skriver Jan Schibbye Hervig:

Barnet Greta Thunberg har fått heltestatus i Sverige for å tale politikerne midt i mot, og FN bruker henne ustanselig i sin propaganda. Dette minner ubehagelig om nasjonalsosialismens misbruk av barn.

annonse

I to artikler på Resett, 13. [6] og 14. [7] februar, skriver journalist Maria Zähler utfyllende om fenomenet Greta Thunberg:

I januar kunne Samhällsnytt rapportere [8] at Greta Thunbergs skolestreik for klimaet utenfor riksdagsbygningen i Stockholm ble regissert av en profesjonell klimaaktivist, med koblinger til flere propagandaorganisasjoner. Dette erkjente også Thunbergs mor, Malena Ernman, i et innlegg [9] på Facebook. 

Den profesjonelle klimaaktivisten er nevnte Ingmar Rentzhog. Zähler påpeker NRKs unnlatelsessynder på følgende måte:

NRK unnlater helt å nevne Thunbergs mors medvirkning på en klimakonferanse i mai i fjor, der hun var sammen med Ingmar Rentzhog, som er grunnleggeren av selskapet «We Don’t Have Time». Det nevnes heller ikke det besynderlige ved at Rentzhog allerede samme dag som Thunberg begynte sin klimastreik, rakk å produsere manus på engelsk, filme, redigere og publisere en video av 15-åringen.

Over en måned etter (22. mars) opplever vi at titusenvis av norske skoleelever «klimastreiker». Greta Thunberg er det store forbildet. Tenåringer inviteres til Debatten [10] og behandles som porselensdukker.

Streikende skoleelever med paroler utenfor Stortinget 22. mars.
Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Hun er en av «verdens mest innflytelsesrike tenåringer» og «gjør skam på verdenslederne på FNs klimatoppmøte [11]». Måneder senere gir Greta EU «en lekse i klimapolitikk [12]». Hun blir sammenlignet med Jesus [13]. Hun hedres med miljøpris og nomineres til Nobels Fredspris [14].

Kalde føtter

Så kommer endelig NRK på banen med noen kritiske spørsmål. Som om NRK har bedrevet journalistikk, og oppdaget noe grums som ingen kjente til.

Men det handler vel mest om kalde føtter. Når bløffen er umulig å skjule lenger, så er det bedre å late som om du var blant de første som så at keiseren faktisk er naken. NRK har milliardbudsjett og hundrevis av journalister. Det tok mange måneder før noen av disse stilte et kritisk spørsmål rundt fenomenet klima-Grete.

Kanskje det spiller en rolle at internasjonale medier [15] er i ferd med å få opp øynene [16] for hvilken gigantisk bløff hele konseptet rundt Greta Thunberg har vært.

Selv nå klarer ikke NRK helt å slippe drømmen om at en ung jente fra Sverige skal redde verden. De avslutter artikkelen slik:

Thunbergs foreldre har gang på gang fremholdt at alt er Gretas initiativ og at hun har nærmest tvunget familien sin ut i klimakampen.

– Den eneste bak Greta er Greta. Hun har gjort hundrevis av intervjuer og pressekonferanser på egen hånd. Det er hennes initiativ og kunnskap som ligger bak. Det finnes ingen skjult agenda, sier Thunbergs far.

annonse

Thunberg-saken er et glitrende eksempel på hvorfor vi trenger alternative medier.

Tegn abonnement [17] eller støtt oss på andre måter [18] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474