- Resett - https://resett.no -

Bellona-Hauge er utgått på dato i spørsmål om kjernekraft

Bellona-Hauge sa til NRK [1] her forleden dag i forbindelse med nedleggelse av atomreaktoren på Kjeller; I dag er vi glade, men det er en stygg og dyr arv atomaktiviteten i Norge har medført.

Vi er stolte av alle Bellonas atomavsløringer og i dag har vårt arbeid bidratt til et skikkelig og konkret resultat ved at Norge ikke lengre skal ha atomreaktorer i drift.

Norge ikke lengre skal ha atomreaktorer i drift?

annonse

Det er det ikke opp til Frederic Hauge å bestemme vår nasjons framtidige kjernekraftspolitikk.

Har dessuten Bellona noe fagekspertise på kjernekraft etter at kjernefysikeren Nils Bøhmer & co strøk på dør [2]?
Det er forøvrig svært så dunkelt – og lagt et medialokk på – hva de interne uenighetene i Bellona egentlig dreide seg om.

Dersom Norge ikke skal bygge nye reaktorer, så betyr det at vi går baklengs i norsk utdanning, kompetanse, forskning og utvikling på noe så grunnleggende som kjernekraft.

annonse

Thorium

Kjernekraft er en virkelighet Norge ikke skal skremmes, eller kan rømme fra. Norge sitter på kolossale malmressurser av thorium, og derfor uoverskuelige energimengder for framtida, bare en får bygd thoriumreaktorer [3].
Miljøaktivisten og gaiateoriens far James Lovelock [4] som tror på klimadoktrinen – han har vært med på å utforme den i IPCC – har sagt allerede i 2004, at kjernekraft er framtida og ikke grønt energiskifte til fornybar energi [5]. Dette fordi han ser industrien på fornybar energi som dommedag for biologisk mangfold.

Frederic Hauge framstår med sine fordomsfulle holdninger og utsagn om kjernekraft som notorisk motstander av kunnskaps- og teknologiutvikling på kjernekraft, og i så måte en reaksjonær samfunnsfiende.
Les denne fra UiO i 2017; “Thoriumreaktor – en undertrykt teknologi?” [6]

Frederic Hauge mener veien å gå er å bygge ned norske land- og havarealer med vindmøller for å få strøm nok til elbilrevolusjonen sin.

Reaksjonær

Det var Bellona som i sin tid maste seg til snyltingen for elbileiere, som slipper å betale i bomringen i Oslo for sine små firmabiler som gikk på elektrisitet.

annonse

Norge må nå sette seg som mål, kall det gjerne «månelanding», å få atomreaktorer som går på thorium i Norge.

Tenkt om vi kunne sende thoriumenergi ut på nettet i Norge og til Europa, og slippe å bygge ned kontinentalsokkel og fastland med vindmølleparker?

Frederic Hauge, på framtidig kjernekraft er du reaksjonær og utgått på dato.

Tegn abonnement [7] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474