- Resett - https://resett.no -

Hizb ut-Tahrir-møte i Sydney: Ikke syng nasjonalsangen

Hizb ut-Tahrir er en av verdens største islamske organisasjoner med avdelinger i hele verden. I helgen holdt organisasjonen en konferanse i Sydney.

Lederen lo da han ble spurt om han ville fordømme IS, og han fortalte at barna hans ble nektet å synge nasjonalsangen.

Den britiske avisen [1] fulgt møtet og skriver at det var klar seperasjon mellom kjønnene. Kvinnene måtte sitte bakerst. Det skjedde til tross for en domstolbeslutning fra 2016 som konkluderte med at kjønnssegregering ved offentlige arrangementer var en form for ulovlig kjønnsdiskriminering.

annonse

Etter å ha satt seg ned ble Daily Mails korrespondent oppsøkt av arrangørene og bedt om å forlate møtet. Samtidig entret rundt 300 muslimske menn, og kvinner iført hijab eller niqab, møtelokalet. Men Hizb ut-Tahrir Australia sendte møtet direkte på Facebook, så møtenekten hadde liten betydning.

Les også: Islam funker – Norge splittes [2]

Ikke syng nasjonalsangen

annonse

Under møtet intervjuet den engelskspråklige læreren Sufyan Badar Hizb ut-Tahrir-lederen Wassim Doureihi på scenen. Doureihi fortalte publikum at han nektet sine barn å synge den australske nasjonalsangen på skolen. Ikke unaturlig siden Hizb ut-Tahrir hovedtanke er etableringen av et islamsk verdenskalifat.

Han fortalte at han hadde gitt beskjed til barna at de har lov til å reise seg de få gangene nasjonalsangen blir spilt, men at de ikke har lov til å synge.  Doureihi erklærte at nasjonalsangen var undertrykkende for muslimer.

– Skal vi stå opp og synge sammen? Eller skal vi ta en posisjon som uttrykker vår motstand mot hva nasjonalsangen representerer? Det er kolonialisme, sa han.

I en annen del av samtalen lo, den islamske lederen da Badar spurte om IS burde bli fordømt. I 2014 nektet Doureihi å fordømme IS i et ABC-intervju, skriver Daily Mail [1].

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474