Illustrasjonsfoto fra årets 1. mai-tog i Oslo sentrum. Foto: Lena Andreassen
annonse
annonse

En innvandringskritiker forteller at hun ble angrepet av radikale aktivister onsdag 1. mai i Oslo sentrum.

Lena Andreassen er tidligere blitt intervjuet av Resett i forbindelse med en demonstrasjon mot FNs Global Compact for Migration i desember. Hun har tidligere hatt en prominent rolle i Norwegian Defence League (NDL), som hun senere tok avstand fra, grunnet ekstremisme i organisasjonen.

Andreassen befant seg i Oslo sentrum onsdag ettermiddag, under årets 1. mai-feiring. Resett var også til stede, og møtte Andreassen på plass.

annonse

Oslokvinnen stod da og observerte 1. mai-toget ved Eidsvolds plass, og tok bilder. Etter at Resett forlot stedet, skal Andreassen ha blitt stående igjen alene.

– Jeg stod bare rett opp og ned, og så på toget. Jeg stod der vi to stod sammen først, også var jeg interessert i å se om noen kom til å komme med «Boikott Resett»-parole. Jeg hadde kameraet på armen, forteller hun.

Les også: Ytringsfriheten i Norge er en vits for islamkritikere

annonse

Ante fare

Hun skal så ha sett to voksne menn fra toget komme mot henne, og skal ha tenkt at dette kunne bety at det var fare på ferde.

– Straks etter at du gikk så jeg noen komme mot meg, og det var tydelig av blikkene deres at de var på vei mot meg. Da tok jeg et bilde av dem i skjul, for det ante meg hva som kunne komme til å skje, sier Andreassen. 

Ifølge Andreassen ble hun slått og dyttet av de to aktivistene.

– De slo meg over hendene, dyttet meg, og prøvde å slå kameraet ut av hendene mine. Politiet kom til og sørget så for at jeg kom meg i sikkerhet.

Uvelkommen 

Vel sikret og i selskap med politiet, skal en annen aktivist ha oppsøkt Andreassen og beklaget sine meningsfellers handlinger, stadig ifølge Andreassen selv. Aktivisten skal imidlertid ha gjort det klart at mennesker med Andreassens meninger ikke hadde noe på stedet å gjøre.

– Da jeg stod med politiet kom det også frem en dame, av utseende å dømme er også hun fra et Blitz-aktig miljø. En aktivist jeg har sett mange ganger før, hun vet hvem jeg er. Hun spurte meg om hvordan det gikk, noe jeg satt pris på. Men så sa hun at jeg ikke hadde noe der å gjøre, med mine angivelige ekstremistiske og rasistiske holdninger. Hva hun mente med det vet jeg ikke. Hun sa ikke noe konkret. Jeg sa til henne at jeg ikke er rasist, sier Andreassen.

annonse

Les også: FrP-topp frykter venstreekstrem vold i Norge

Vil anmelde saken

Hun undrer seg nå over hvordan de to påståtte voldsutøverne kan ha visst om at hun befant seg på stedet.

– Det virket som om de to mennene visste at jeg stod der. Det kan være at noen av de som stod i nærheten av oss tipset dem om det. 

– Etter at jeg hadde snakket med politiet, måtte de følge med på meg da jeg gikk bort til bussen. Jeg er veldig oppskaket, men jeg kommer til å anmelde dette. Det sa jeg til politiet på plass også. Jeg ringer politiet igjen nå straks. 

Andreassen lover å fortløpende oppdatere Resett om sakens videre utvikling. 

Resett har vært i kontakt med operasjonssentralen i Oslo politidistrikt. De har foreløpig ingen opplysninger om hendelsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon