- Resett - https://resett.no -

Kvinne dømt til fengsel for å ha kjørt på 17-åring

En kvinne i 50 årene må tilbringe 21 dager i fengsel etter å ha kjørt på en 17 år gammel gutt i Melhus i Trøndelag i oktober.

Den da 17 år gamle gutten ble påkjørt da han krysset gangfeltet i Lundamo sentrum 13. oktober i fjor, skriver Trønderbladet [1] og Adresseavisen [2].

Han fikk en alvorlig hjerneskade etter ulykken. Ifølge en legeerklæring fra februar heter det at han vil få en «varig alvorlig skade med betydelig funksjonssvikt, både motorisk og kognitivt». Da erklæringen ble skrevet, var gutten fortsatt innlagt på nevrokirurgisk avdeling ved St. Olavs hospital, med planer om å overføre ham til en heldøgns spesialisert institusjon for rehabilitering.

annonse

Kvinnen erkjente straffskyld under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett, hvor hun forklarte at hun så på et butikkskilt ved siden av veien da hun kjørte inn mot gangfeltet.

I tillegg til fengselsstraff mistet kvinnen førerkortet i to år. Hun er ikke dømt til å betale sakskostnader, men har ifølge Adresseavisen erkjent ansvar for å betale en sum i oppreisning som overstiger det som følger av rettspraksis.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474