- Resett - https://resett.no -

Fersk undersøkelse: Svensker, ungarere og italienere mest negative til flyktninginnvandring blant befolkningene i EU-land

Det fremgår av en ny undersøkelse fra Yougov i forkant at EU-valget at en majoritet av den svenske befolkningen ikke vil ta imot flere flyktninger.

Undersøkelsen er utført på oppdrag fra flere europeiske aviser, og flere enn 8000 personer i åtte EU-land, deriblant Sverige, er intervjuet. I forkant av det forrige EU-valget i 2014 ble økonomi, arbeidsløshet og offentlig gjeld rangert som de viktigste spørsmålene. I 2019 er det i stedet innvandring og klima som bekymrer europeerne mest. Omtrent halvparten av de spurte i den aktuelle undersøkelsen vil ikke at deres land tar i mot flere flyktninger. Det rapporterer [1] Europaportalen.

Man anser også at det er migrasjonen fra land utenfor Europa som er unionens største utfordring. 

annonse

Les også: Svensk politi: Kriminaliteten i Sverige er som hentet fra en krigssone [2]

Vil stoppe videre flyktninginnvandring

51 prosent av de spurte i vårt naboland Sverige anser at man ikke bør ta imot flere flyktninger. I Italia og Polen sier 53 prosent det samme, altså kun marginalt flere. Respondentene ble bedt om å ta stilling til følgende standpunkt: «Mitt land bør ikke ta imot flere flyktninger fra konfliktområder».

annonse

Det er tyskerne som er minst kritiske til denne migrasjonen. Kun 34 prosent vil stoppe flyktninginnvandringen, og 41 prosent ønsker å fortsette å ta dem imot. 

EU-kritiske svensker

I vårt svenske naboland mener 26 prosent at man skal ta imot flere asylsøkere. Det er altså nesten dobbelt så mange som ønsker at man ikke skal ta imot flere.

Svenskene er også overraskende blant de land som er aller mest kritiske til EU. Kun en fjerdedel sier seg enige i en påstand om at det er bra for svenskene å være med i unionen. 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474