- Resett - https://resett.no -

– Komplett surrealistisk og psykose-aktig hatytring fra Valen

I et innlegg i VG på tirsdag bruker tidligere SV-nestleder Snorre Valen begrepet «fascisme» gjentatte ganger. Det er Steve Bannon han omtaler.

Valen beskylder norske medier å ikke «gidde å sette seg inn i eller ønske å diskutere – hva Bannon faktisk står for». Dermed skal det ikke «så rent lite overmot til for å selvsikkert fremholde at vi må lytte til ham for å forstå og bekjempe ideene hans,» skriver han [1].

Men gjennom sine tirader mot Bannon som rasist, fascist og antisemitt (gjennom «skjulte koder») er det Valen som ikke har satt seg inn i sakene. Han har en fordom mot Bannon, og den vil han ikke ha ødelagt av å ville høre fra eller diskutere med Bannon selv.

annonse

Valen er frustrert over at Christina Pletten ikke klarte å sette Bannon i forlegenhet. Han fikk «prate fritt i en time». Det var ikke første gang det slo feil å invitere noen for å konfrontere dem, ifølge Valen.

Og selvfølgelig finner Valen også plass til å gjengi forutintatte meninger om Resett også. Han skriver:

– Bannon er ledestjernen for en alt-right-bevegelse som lenge har hatt som strategi å hetse og trakassere meningsmotstandere til stillhet. I Norge har de sin ideologiske slektning i Resett, som i likhet med Breitbart mesterlig mobiliserer på hat, rasisme og hets, og som ikke nøler med å gå brutalt løs på enkeltpersoner, gjerne med minoritetsbakgrunn. Det er derfor ikke så rent lite ironisk at Heftye sammenlikner kritikken Nordiske Mediedager har fått, med kampanjer som skremmer folk fra å delta i offentligheten.

annonse
[2]

Les også: Ideenes frie markedsplass – og Steve Bannon [3]

Beskyldningene mot Bannon fremmet av Valen i VG er grove. Vi antar at VG ikke har vært i kontakt med Bannon for samtidig imøtegåelse av beskyldningene og ei heller har kontaktet ham med tilbud om tilsvar. Dette burde åpenbart vært gjort etter Vær varsomplakaten, men VG mener kanskje at utlendinger ikke har en slik rett etter presseetikken.

Heller ikke Resett er blitt kontaktet med tilbud om tilsvar på beskyldningene som er rettet mot oss.

Les også: Bannon: Kommentarfeltet er ytringsfrihetens pris [4]

Valen utviser en holdning til demokratiet som ikke er uvanlig på det autoritære venstresiden. De ønsker kun sine egne «sannheter» fremmet og vil bruke alle midler på å hindre motstemmet en plass i offentligheten. Valen får da også som ventet hard medfart i VGs kommentarfelt:

– Komplett surrealistisk og psykose-aktig hatytring fra Valen, som sliter på meningsmålingene. Bannon- intervjuet i Bergen er tilgjengelig på NRK, slik at folk kan bedømme selv hva Bannon står for. Det er litt annet enn det Valen skriver for å si det forsiktig. Triste saker, skriver en mann.

annonse

–Hvis det er noen som kan kalles fascister, må det være Valen og hans like. Sjeldent å lese så mye hat, løgn og selvforherligelse i én artikkel, skriver  en annen.

Kommentarfelt er viktig.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474