- Resett - https://resett.no -

BBC rapporterer til slutt at isbre på Grønland vokser

For mer enn seks uker siden kunne Resett rapportere at den viktigste isbreen på Grønland, Jakobshavn, vokser igjen, etter å ha blitt rundt 40 meter mindre i tre år fra 2012.

Breen vokser med de n samme hastighet som den tidligere ble redusert med, og forskerne har vært nødt til å innrømme at de har tatt feil.

Resett gjenga en telegram fra Associated Press basert på en forskningsrapport fra NASA i National Geographic. Artikkelen i Resett [1] har blitt delt hele 29 000 ganger på Facebook, en av våre mest delte saker noensinne.

annonse

Les også: Isbre vokser igjen, forskere innrømmer de tok feil [1]

Også Dagbladet så seg nødt til å rapportere om nyheten i mars, men overskriften deres var som følger: Isbreen vokser, men forskerne jubler ikke [2], het det i Dagbladet. ABC Nyheter kom på banen to dager senere, men en tilsvarende vri som Dagbladet: Isbreen på Grønland vokser – men det er ingen gladnyhet [3], skrev ABC Nyheter.

For også en økning i bretykkelsen kan (må?) selvfølgelig forklares med global oppvarming. På samme måte som varmere og kaldere vær, mer og mindre nedbør, en varm april og en kald mai osv.

Les også: 99,99% sikkert at global oppvarming er menneskeskapt, hevder ABC-nyheter. Virkelig? [4]

annonse
[5]

Andre norske medier unnlot så vidt vi kan se å nevne økningen i bretykkelse på Grønland i det hele tatt.

Endelig også BBC

Men det har gått snart 7 uker, og nå i dag (14. mai) kom omsider også BBC med «nyheten» fra Grønland om at isen vokser: Jakobshavn Isbrae: Mighty Greenland glacier slams on brakes  [6]

BBC kan fortelle at forskerne er overrasket og ikke hadde forutsett at breen kom til å vokse. Mon tro hva mer de blir overrasket over i årene som kommer.

I 2018 kunne for øvrig Resett rapportere at BBC hadde underrettet sine ansatte om at de ikke lenger måtte invitere klimaskeptikere til sine debattpaneler.

annonse

Rikskringkasteren erklærte i et notat at klimaendringene er et faktum man ikke kan argumentere imot, og indikerte at det å la klimaskeptikere snakke i kanalen vil bli det samme som om man inviterte folk som mente at solen går i bane rundt jorden.

Les også: BBC: – Ikke nødvendig å invitere klimaskeptikere til debatt [7]

 

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474