Foto: FLPA/REX
annonse
annonse

Den konservative statsminister Scott Morrison vant en uventet seier ved valget i Australia etter at alle meningsmålinger spådde seier for opposisjonspartiet Labor.

Morrison kjørte sin valgkamp på slagord rundt stabilitet og bedre økonomisk styring, mens Labor-leder Bill Shorten fokuserte på klimautfordringene, skriver NTB.

– Verden vil merke det hvis Labor blir valgt: Australia er tilbake i kampen mot klimaendringer, sa Shorten til reporterne da han avla stemme i hjembyen Melbourne.

annonse

Wall Street Journal skriver i en lederartikkel at valgresultatet er en «ny leksjon om at klimapolitikk ikke er så enkelt som de kulturelle elitene i Vesten vil ha det til.» Labor trodde at tørke, hetebølger og skogbranner ville få velgerne til å omfavne deres klimaløsninger.

Unge mennesker sier de bryr seg om temaet, men det er ofte «virtue signalling», skriver avisen. – Å bry seg i det abstrakte er ikke det samme som å gjøre noe som har merkbare kostnader. I møte med tapte arbeidsplasser, høyere skatter og høyere levekostnader har velgere i demokratier gjentatte ganger avvist klimapolitikk som i siste instans ikke har særlig stor effekt på klimaet, skriver de og avslutter med henvisning til Demokratenes voldsomme fokus på klimaendringer:

– Joe Biden, take note.

annonse

Les også: Venstresiden er blitt helt sprø, og bra er det

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon