- Resett - https://resett.no -

Valgsjokk i Australia: en kilevink for de klimamonomane

Den konservative statsminister Scott Morrison vant en uventet seier ved valget i Australia etter at alle meningsmålinger spådde seier for opposisjonspartiet Labor.

Morrison kjørte sin valgkamp på slagord rundt stabilitet og bedre økonomisk styring, mens Labor-leder Bill Shorten fokuserte på klimautfordringene, skriver NTB [1].

– Verden vil merke det hvis Labor blir valgt: Australia er tilbake i kampen mot klimaendringer, sa Shorten til reporterne da han avla stemme i hjembyen Melbourne.

annonse

Wall Street Journal [2] skriver i en lederartikkel at valgresultatet er en «ny leksjon om at klimapolitikk ikke er så enkelt som de kulturelle elitene i Vesten vil ha det til.» Labor trodde at tørke, hetebølger og skogbranner ville få velgerne til å omfavne deres klimaløsninger.

Unge mennesker sier de bryr seg om temaet, men det er ofte «virtue signalling», skriver avisen. – Å bry seg i det abstrakte er ikke det samme som å gjøre noe som har merkbare kostnader. I møte med tapte arbeidsplasser, høyere skatter og høyere levekostnader har velgere i demokratier gjentatte ganger avvist klimapolitikk som i siste instans ikke har særlig stor effekt på klimaet, skriver de og avslutter med henvisning til Demokratenes voldsomme fokus på klimaendringer:

– Joe Biden, take note.

annonse
[3]

Les også: Venstresiden er blitt helt sprø, og bra er det [4]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474