- Resett - https://resett.no -

Siktet mann nekter straffskyld for skyting i Oslo

Fire personer som knyttes til skytingen i Birkelunden i Oslo lørdag, tilhører et miljø kjent for politiet – noe som bidro til pågripelse samme kveld.

Politiets operasjonsleder Tor Jøkling karakteriserer det overfor VG [1]som «veldig godt politiarbeid» at de fire – alle menn i 20-årene – ble pågrepet i en bil i Oslo.

– Det har gått på observasjoner som vi har fått fra meldere og gode personkunnskaper og kunnskaper om miljøer i våre spesialavdelinger og andre, sier Jøkling.

annonse

Politiet fant narkotika i bilen, som er sendt til kriminalteknisk avdeling for videre undersøkelser. Lørdag kveld var våpenet fortsatt ikke funnet.

Det var to grupperinger involvert i konfrontasjonen, skriver Aftenposten [2]. En person avfyrte et skudd med et håndvåpen og forsøkt å avfyre flere skudd, melder VG.

Et stort antall mennesker ringte politiets nødtelefon og fortalte om ett eller flere skudd. Det er ikke kommet inn meldinger om at noen er skadd.

annonse

Flere av de involverte skal være av afrikansk opprinnelse, ifølge VG [3].

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474