- Resett - https://resett.no -

Skei Grande mener det er «svært gledelig» at NRK blir finansiert med tvang over skatteseddelen

Kulturminister Trine Skei Grande (V) er storfornøyd med NRKs nye finansieringsmodell, og advarer mot medier som sprer «falske nyheter».

I en kommentarartikkel hos nettstedet Medier24.no [1] hyller hun Stortinget, som har vedtatt å kreve inn penger til NRK via skatteseddelen, om folk har TV eller ikke.

– Selv om 87 prosent av oss bruker NRKs innhold daglig, har stadig færre tv. Derfor er det svært gledelig at en samlet komité nå slutter seg til regjeringens forslag til ny finansieringsmodell for NRK. Den innebærer at penger til driften av NRK skal innkreves over skatteseddelen, skriver kulturministeren.

annonse

Les også: Skei Grande sier hun aldri kommer til å besvare spørsmål fra nettavisen Resett [2]

I slutten av mars ble det kjent at NRK-lisensen fjernes, og erstattes med tvang gjennom skatteseddelen.

– Truer demokratiet

Den nye skatten er basert på person, og innebærer at man skal betale maksimalt 1700 kroner per person, i motsetning til lisensen, som tidligere lå på litt over 3000 kroner per husstand med en TV.

annonse
[3]

Det vil si at en husstand med to personer som tjener over 350.000 kroner hver i året, nå vil betale 3400 kroner i skatt, mens en person som bor alene og tjener over 350.000 kroner i året, bare vil betale 1700 kroner i året.

Trine Skei Grande legger til at NRK er viktig å finansiere, fordi «falske nyheter, polarisering og meningsbobler» truer demokratiet.

– Falske nyheter, polarisering og meningsbobler kan true stabiliteten i demokratiet. Også redaktørstyrte medier utfordres, for de er avhengige av at publikum fester lit til nyhetene. Koker man det ned, finnes i grunnen bare noen få suksessoppskrifter: Troverdighet og uavhengighet er blant dem.

– Troverdighet og tillit må mediene selv sørge for gjennom journalistikken de bedriver hver eneste dag. Regjeringen bidrar nå ved å styrke medienes uavhengighet, hevder Grande.

Les også: 17-åring brast i gråt etter å ha hatt sex med Trine Skei Grande i fylla [4]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse