- Resett - https://resett.no -

Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo

En kartlegging Dagbladet har gjort viser at hendelser rapporteres med ulik alvorlighetsgrad på de forskjellige sykehjemmene i Oslo.

Avisen har gått gjennom og kategorisert over 10.000 avviksmeldinger fra alle sykehjemmene i hovedstaden fra første halvår i 2016 til 2018.

Kartleggingen viser også at det er store forskjeller i hvor mange avvik sykehjemmene fører.

annonse

– Det er veldig bekymringsfullt at det finnes sykehjem som knapt melder avvik. Jeg tror ikke det finnes arbeidssteder som ikke har avvik, sier fylkesleder Line Orlund i Sykepleierforbundet i Oslo til avisen.

For eksempel hadde ett sykehjem rapportert 13 avvik i løpet av seks måneder, mens et annet førte 275 i samme periode. Det kan ifølge avisen tyde på at det kraftig underrapportering av uønskede hendelser på enkelte sykehjem. Det er opp til hver enkelt ansatt å melde fra om det som skjer og velge hvilken alvorlighetsgrad avviket tilhører.

Den varierende praksisen om å melde fra gjør at det vanskelig å sammenligne sykehjem, selv om kommunen bruker avvikene til å markedsføre kvaliteten på sykehjemmene, ifølge Dagbladet. Sykehjemsetaten skriver imidlertid i en rapport om tallene fra første halvår i fjor at avvik ikke nødvendigvis sier noe om kvaliteten på sykehjemmene.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474