- Resett - https://resett.no -

Britisk elev sa at det kun finnes to kjønn – nå er han suspendert fra skolen sin

En skotsk tenåring er blitt suspendert fra skolen sin i tre uker, etter å ha sagt at det kun finnes to kjønn. 

En 17 år gammel skotsk gutt har satt fyr på debatten rundt ytringsfrihet i Storbritannia, etter at han delte en tre minutter lang video av læreren sin, som fortalte ham at at han ikke fikk lov til å konstatere at det kun finnes to kjønn, og at disse er mann og kvinne, fordi det angivelig ikke er «inkluderende» å si det. 

Videoen kan ses hos The Independent [1].

annonse

Ville vise hva som skjer i skolen

En kilde i det britiske utdanningsvesenet har sagt til Daily Mail [2] at den unge mannen er suspendert for brudd på skolens reglement, ved å filme læreren sin uten hans samtykke. Ifølge noen venner av eleven filmet han lærerens reprimande i smug, og delte videoen på nettet, for å avsløre den antivitenskapelige indoktrineringen læreren bedrev. 

– Han bestemte seg for å filme læreren, fordi han ville vise hva som skjer i skolen i dag, når man kun har sagt at det bare finnes to kjønn. Han har ingenting imot noen som identifiserer seg som LHBTQ, men er komplett uenig i at det finnes flere enn to kjønn, og at det er en sosial konstruksjon, forteller en av medelevene. 

annonse

– Hans syn er at det vitenskapelig sett kun finnes to kjønn. Denne nye kjønnsteorien om at det finnes ubegrenset med kjønn er noe som bør diskuteres og debatteres – ikke bare kastes inn i en diskusjon i en klasse, og hvis du er uenig blir du kastet ut av rommet, sier eleven videre.

Les også: «Skadelige» kjønnsstereotypier forbys i britisk reklame [3]

Fikk tilsnakk

Det hele skal ha begynt med at læreren, under en leksjon i «personlig og sosial dannelse», proklamerte at det var «gammeldags» at en hjemmeside kun oppgav to alternative for kjønn, mann og kvinne.

Den 17 år gamle eleven sa seg uenig i dette, og ble så separert fra de andre elevene og reprimandert av læreren. 

«Myndighetenes utgangspunkt»

annonse

Læreren hevdet at selv om eleven har rett til å ha en mening, kan han ikke snakke ut om det på skolen, fordi det å hevde at det finnes mange kjønn er en del av den nasjonale skolepolitikken. 

– Jeg vet hva du mener, og jeg vet hva myndighetene mener. Jeg vet at myndighetenes utgangspunkt er veldig klart, sa læreren. 

En talsperson fra de lokale myndighetene i Aberdeenshire har sagt til The Independent at det å «pleie gode relasjoner blant forskjellige grupper kan være en utfordring», men at deres mål er «å støtte et mer rettferdig og inkluderende miljø for alle. Videre hevdet talspersonen at skolene har juridisk ansvar for å beskytte visse karakteristikker, som for eksempel «kjønnsskifte». 

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474