- Resett - https://resett.no -

Sverige: Avvist asylsøkers seksuelle overgrep er «ikke alvorlige nok» til å utvise ham

En avvist asylsøker tiltales for flere tilfeller av seksuell trakassering i Sverige. Aktor mener at lovbruddene ikke er alvorlige nok til å kreve utvisning.

Mannen, som kommer fra et vestafrikansk land og er i 20-årene, utsatte minst fire tenåringsjenter for tafsing og seksuell trakassering på dansegulvet under et arrangement, et slags «diskotek», i en kirke i et sted i Västra Götaland. Dette rapporterer [1] Nyheter Idag.

Jentene har under avhør fortalt at de aldri hadde sett mannen tidligere. 

annonse

– Vi bemerket alle en mann i lokalet, han var veldig på alle, og vi forsøkte å holde oss borte fra ham. Siden begynte han å ta på oss, forteller en av jentene. 

Ble anmeldt

Snart ble ordet om den tafsende mannens fremtreden spredt blant jentene i kirkelokalet.

– De andre jentene hadde jo sagt at han tok på jentene, men jeg tenkte at «nei, hvem gjør sånn?» Vi var liksom i en kirke. Men senere kom han frem og gjorde sånn mot meg, sier en annen av de fornærmede. 

annonse
[2]

Etterpå leverte flere av jentene inn anmeldelser på mannen, men det er uklart om alle som ble utsatt har tatt kontakt med politiet. En jente har sagt at mange ikke vil anmelde, fordi de er redde for at foreldrene deres ikke vil tørre å la dem gå ute mer. 

Les også: Sjokkstatistikk: Voldtekter i Sverige har økt med 1666 prosent siden 1975 [3]

Fikk avslag på asylsøknaden

Den vestafrikanske mannen tiltales nå for fire tilfeller av seksuelt overfall. Ifølge politiets utredning søkte mannen asyl i Sverige høsten 2015, men fikk avslag i 2017. Han har ikke forlatt landet, men i stedet anket beslutningen til Migrationsöverdomstolen. Han har ennå ikke fått en beslutning fra domstolen, og derfor kan ha bli i landet inntil videre.

Vil ikke utvise

annonse

Aktor Joanna Larsen har ikke lagt ned påstand om at mannen skal utvises fra Sverige dersom han dømmes. Ifølge henne er ikke lovbrudd alvorlige nok.

– Det er jo i regel sånn at det skal dreie seg som lovbrudd som kan lede til fengsel, eller annet enn bøter i alle fall, og det er det ikke i dette tilfellet, sier hun. 

Videre opplyser aktoren om at mannens alder gjør at han får strafferabatt. 

Den avviste asylsøkeren selv nekter straffskyld, og hevder at han ikke har tafset på noen. 

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826