- Resett - https://resett.no -

Sri Lankas tidligere politisjef anklages for forbrytelser mot menneskeheten

Påtalemyndigheten på Sri Lanka mener landets tidligere politisjef bør bli siktet for forbrytelser mot menneskeheten etter terrorangrepene i påsken.

Sri Lankas tidligere politisjef Pujith Jayasundara og Hemasiri Fernando, som var statssekretær i landets forsvarsdepartement, klarte ikke å følge opp advarslene om det blodige terrorangrepet i påsken, hevder landets påtalemyndighet.

– Deres forsømmelse beløper seg til det som under folkeretten er kjent som alvorlige forbrytelser mot menneskeheten, heter det i et brev påtaleansvarlig Dappula de Livera har sendt til Sri Lankas sittende politisjef.

De Livera slår i brevet fast at en offentlig rapport fant «store glipp» av Fernando, som gikk av i slutten av april.

annonse

Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til mot flere kirker og hoteller på Sri Lanka første påskedag.

Det ble i ettertid av terrorangrepet stilt spørsmål ved om det kunne vært unngått, ettersom myndighetene skal ha blitt advart av utenlandsk etterretning om et kommende angrep.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474